Unatoč davno danim znanstvenim dokazima, udruga „Flat Earth Society“ i dalje tvrdi da je Zemlja zapravo – ravna ploča. Stoga, kako prenosi Lonely Planet, 2020. kreću u veliku avanturu, a za krstarenje su obećali da će biti „najveća i najbolja avantura“.

Na prvi pogled, čini se kako je opasno krenuti na krstarenje do kraja svijeta jer se nameće pitanje hoće li, dolaskom „do kraja“, brod jednostavno skliznuti s ruba? Ipak, u udruzi nemaju straha, već tumače kako je Antarktika zapravo veliki ledeni zid koji štiti od „svega što se nalazi iza njega“.

„Iza ledenog zida nalazi se ono što nas iz udruge najviše zanima“, objašnjavaju na svojoj web-stranici. „Koliko znamo, nitko nikad nije otišao iza ledenog zida te se vratio i ispričao što se nalazi iza ledenog zida“.

Zemlja Zemlja (Foto: Getty Images)

Ostaje vidjeti što će se dogoditi kada pobornici teorije o ravnoj zemlji iza Antarktike ne nađu ledeni zid. No poznavajući kako funkcioniraju teorije zavjere, sigurno je da će se već pronaći nekakvo objašnjenje, pa ne očekujte kako će ova teorija tek tako brzo iščeznuti iz internetskih prostranstava.

Pojedinosti o samom krstarenju zasad su prilično oskudne, iako se, s obzirom na to da je riječ o „znanstvenom“ putovanju, mogu očekivati brojni razgovori i rasprave. Eto, ako imate viška novca, a zanima vas što je iza Antarktike i vjerujete u teorije zavjera – priključite se putovanju.

Idila u šumi: Ovo je najtraženija kućica na Airbnb-u Kućica u obliku gljive u Kaliforniji na Airbnb-u - 2 Kućica u obliku gljive u Kaliforniji na Airbnb-u - 1 Kućica u obliku gljive u Kaliforniji na Airbnb-u - 5 +10 Kućica u obliku gljive u Kaliforniji na Airbnb-u - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju