Nestvarno lijepa vegetacija, koraljni grebeni, skriveni tuneli i aktivni vulkani čine Samou poput seta za avanturistički film na steroidima. Polinezijska država koja se smjestila u zapadnom dijelu otočja Samoa, sjeveroistočno od Fidžija. Obuhvaća otoke Savai‘i, Upolu, Manono i Apolimu, kao i nekoliko malih, nenaseljenih otočića.

Na Upolu se nalazi jedno od najneobičnijih mjesta za kupanje na planetu. Omiljeni bazen naći ćete usred polja lave u blizini sela Lotofaga, kraj spektakularne obale koja spaja bijeli pijesak i azurni ocean. Sua Ocean Trench koja u doslovnom prijevodu znači „velika rupa“ nastala je nakon erupcije vulkana na otoku.

Prirodni bazen dubine 30 metara i okružen zelenilom godišnje posjeti na tisuće ljudi kako bi se uvjerili na svoje oči u prirodne ljepote s fotografija. U smaragdnu vodu može se ući samo na jednom mjestu - ljestvama s malom platformom koja je ujedno i skakaonica. Bijeli pijesak i tropske ribe što se vrzmaju pod nogama doprinose bajkovitom ugođaju.

Samoa Samoa (Foto: Getty Images)

Zahvaljujući brojnim kanalićima koji vode od oceana do bazena nema straha od isušivanja. Cijena karte za kupanje odrasli će platiti oko 80 kuna, a djeca mlađa od sedam godina plivaju besplatno. Novac odlazi na održavanje putova i zelenila.

Vješti plivači mogu zaplivati tunelom i doći do oceana, ali to se ne preporučuje djeci kako bi se spriječile nezgode.

Utvrda rastanaka: Vojni otok jezivih eksperimenata s kojeg su rijetki uspjeli pobjeći Kronštat - 6 Kronštat - 5 Kronštat - 4 +2 Kronštat - 3