Kada bi krenuli istraživati i sto različitih ljudi upitali zašto vole putovati, sigurno bi odgovori bili šaroliki i zanimljivi. Kultura, povijest, umjetnost, hrana, pivo i priroda - sve su to neki od razloga zašto idemo na put, no ima i onih kojima sve to navedeno nije bitno. Njima je bitno samo jedno - kupiti nešto novo, vidjeti što je trend i potrošiti koju kunu u shoppingu. Pa koje su to destinacije u koje se isplati otputovati radi shoppinga?

1. London, Velika Britanija
Koliko vam treba dana: 3-4

S lakoćom možemo reći kako je London centar Europe, barem kada je shopping u pitanju. Ovaj grad vrvi od dizajnerskih dućana, sportskih outleta, ali i tržnica na kojima možete kupiti second hand garderobu. Najpopularnija shopping ulica je Oxford street, a od tržnica je definitivno najbolja ona Camden Market.

2. Milano, Italija
Koliko vam treba dana: 2-3

Milan je svjetski sinonim za visoku modu pa je i sasvim logično da je ujedno i popularno shooping odredište za sve ljubitelje dizajna. Armani, Versace i Dolce & Gabbana samo su neki od brandova koje ovdje možete kupiti, a nemojte se ni trudi pronaći neki dućan s 'jeftinijom' robom, jer takav ovdje ne postoji.

3. Istanbul, Turska
Koliko vam treba dana: 4-5

Svašta se može kupiti za vrijeme nove godine. Neki kupuju garderobu kako bi se uljepšali, dok drugi kupuju primjerice tepihe kako bi ukrasili svoj dom. Ako ste među njima, ne bi bilo loše zaputiti se do Istanbula ili Antalije u neku od tvornica tepiha gdje možete kupiti prave, ručno rađene turske tepihe za koje ćete ipak trebati izdvojiti malo više novaca. Jednom kad ste u Istanbulu svakako kupite i malo začina.

4. Rim, Italija
Koliko vam treba dana: 4-5

Želite svoje prijatelje iznenaditi odličnom talijanskom večerom koju ćete pripremiti od prave talijanske tjestenine i začina? Zaputite se u Rim i opskrbite se najboljim začinima od kojih su najpoznatiji oni za pripremanje prave talijanske tjestenine. Ne bi bilo loše uhvatiti ni neki tečaj kuhanja kojih ima diljem grada. U Rimu nećete imati ni problema pronaći svoj novogodišnji outfit, jer ipak - talijani cijene dobar komad odjeće.

5. Beč, Austrija
Koliko vam treba dana: 1

Iako nije pretjerano jeftini, Beč je nama najbliže shopping odredište do kojeg se isplati potegnuti autom. Na putu do Beča se možete zaustaviti i u Grazu gdje se nalazi jedan od najvećih shopping centara u ovom djelu Europe - Seiersberg. U Beču ćete pronaći zaista sve, a pogotovo sada kada se iza Božića bliži sezona velikih rasprodaja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju