Hrvatska je izvrstan mamac za strance koji žele uživati u miru, tišini i netaknutoj prirodi, a sve više njih u potrazi je za nekretninama u Lijepoj Našoj. Ne čudi stoga što uvaženi svjetski mediji poput New York Timesa pišu o zanimljivim hrvatskim nekretninama koje su raspoložive za kupnju.

Na internetskim stranicama tih američkih dnevnih novina nedavno je predstavljena trosobna vila od 220 kvadrata u Hlevcima u Ravnoj Gori, koja je dovršena 2019. godine. Izgrađena je od održivih materijala poput drva i željeza iz lokalnog izvora, ali obuhvaća i reflektirajuće staklene prozore od poda do stropa koji razotkrivaju prekrasnu okolicu.

Slika nije dostupna Putovanja Nestvarno mjesto na Airbnb-u: Renesansna vila u kojoj možete zadovoljiti sve želje

"Moja misao vodilja bila je dugovječnost i otpornost na ekstremne vremenske uvjete, jer ipak je smještena u Gorskom kotaru", otkrio je vlasnik New York Timesu. "No želio sam da bude što neutralnija, napravljena sa što je moguće manje kemikalija kako bi se uklopila u netaknutu prirodu."

Kuća ima tri spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama uređene u minimalističkom skandinavskom stilu, vinski podrum, garažu za dva automobila, grijani bazen i spa-zonu. Na raspolaganju je prostrana dnevna soba, a u kuhinji se bez problema može smjestiti društvo od deset osoba.

Slika nije dostupna Putovanja 370 kuna na noć: Kućica usred šume koja "lebdi u zraku"

Kuća se trenutačno može iznajmiti preko Airbnb-a po cijeni od 3500 kuna na noć, dok se na stranicama Sotheby's International Realtyja prodaje po cijeni od 1.170.102 američka dolara, odnosno oko 7,5 milijuna kuna.

Prema Sothebyjevu izvještaju, u vremenima prije koronavirusa stranci su bili vlasnici oko 15 posto nekretnina u Hrvatskoj. Najviše njih dolazilo je iz susjedne Slovenije, dok je u posljednje vrijeme sve više zainteresiranih iz Austrije te Njemačke.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju