Travanj i svibanj idealni su mjeseci za kratke izlete. Skoknite malo do Jadrana i uživajte u plavetnilu i istraživanju gradova, a izlet zaokružite posjetom jedinstvenom Nacionalnom parku Krka. Provjerite koje smo ponude pronašli i uživajte u izletu koji će vam ostati u sjećanju.

Smješten na jugu Hrvatske, Nacionalni park Krka izvrsno je mjesto, ako želite uživati u čarima netaknute prirode. Ako vas netko pita po čemu je poznat, sigurno ćete vam prva asocijacija biti fotka koja prikazuje 7 slapova u nizu. No, ovdje možete zaista puno toga doživjeti. Šetnja uz brojne kaskade i vodenice upotpunit će vaš dan, a na vama je da istražite ukupno 109 km2 na koliko se park prostire.

Čine ga rijeka Krka i donji tok rijeke Čikole, a neke od lokacija koje ne smijete zaobići su Skradinski buk, Visovac, Roški slap, Oziđana pećina, Manojlovački slapovi, Bilušića buk i Burnum. Naravno, prošećite i poučno – pješačkom stazom Sitnice – Roški slap – Oziđana pećina, zaustavite se na nekom od vidikovaca i sa sobom kući ponesite koju uspomenu iz suvenirnica.

Adrenalinsko ludilo u Nacionalnom parku Krka

Ako ste jedni od onih koji vole adrenalin, spojite ugodno s korisnim te iskoristite priliku i uživajte u adrenalinskom danu u Nacionalnom parku Krka. Okušajte se u nešto drugačijem tipu razgledavanja i provozajte se parkom na quadovima. Za vožnju će vam biti potrebna vozačka dozvola B kategorije, stoga zovite ekipu i uživajte uz ponudu koja se ne propušta.

Uz Nacionalni park Krka, upoznajte i Skradin i Šibenik

Volite li pak nešto ležerniji tip izleta, odaberite opciju s organiziranim prijevozom iz Zagreba. Osim što ćete posjetiti i istražiti Nacionalni park Krka, vaš izlet bit će upotpunjen posjetom čarobnom, romantičnom i malenom mediteranskom gradiću Skradinu.

Nakon upijanja kulturnih ljepota, istražite prirodne ljepote Nacionalnog parka Krka i zaustavite se na lokacijama prema vlastitom odabiru. Dan zaokružite posjetom Šibeniku i puni dojmova bez brige o tome to će voziti kući uživajte u povratku. Ponudu potražite ovdje i požurite s rezervacijom.

Izlet u Nacionalni park Krka s vožnjom brodom do Visovca

Poželite li pak se za vrijeme boravka u Nacionalnom parku Krka provozati i brodicom, odlučite se za varijantu u kojoj ćete uz sve ostale navedene prirodne znamenitosti upoznati i otok Visovac. Tamo vas čekaju franjevački samostan, crkva i muzej, stoga se upustite u istraživanje kulture.

Istražite otok i istoimeno jezero, uživajte u vožnji brodom i za kraj uživanja opustite se u povijesnom Šibeniku i guštajte u nekom od restorana. Ponuda samo što nije istekla stoga požurite s rezervacijom.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju