The Ledge (hrv. izbočina) je prije pandemije koronavirusa bio jedan od najposjećenijih turističkih atrakcija u Chicagu. Riječ je o četiri balkona napravljenih od debelog prozirnog stakla koja su postavljena uz 103. kat nebodera Willis Towers, odnosno 412 metara iznad zemlje.

The Ledge je dio vidkovaca poznatijeg i pod imenom Skydeck Chicago na kojem se posjetitelji osjećaju kao da lebde u zraku što kod nekih izaziva vrtoglavicu i napadaj panike. Ipak, većina uživa u spektakularnom pogledu na glavni grad američke savezne države Illinois, a za lijepog dana on seže čak do Indiane, Michigana i Wisconsina.

Slika nije dostupna Putovanja Najbolji pogled u gradu! Vlak smrti uz vidikovac na 79 metara visine

Ne brinite, boravak u The Ledgu je posve siguran. Balkoni su napravljeni od izdržljivog stakla nosivosti do 4,5 tona te pružaju siguran zaklon čak i za najvjetrovitijih dana.

Zbog pandemije koronavirusa Skydeck Chicago je bio zatvoren za javnost, no nedavno je ponovo otvoren te donosi nekoliko dizajnerskih poboljšanja.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Skrovito mjesto: Ratni bunkeri s kojih puca najbolji pogled na Barcelonu

Postavljeni su interaktivni monitori koji gostima omogućavaju snimanje fotografija u različitim pozama za objavu na društvenim mrežama, a na raspolaganju su i informativni videi o gradu, njegovoj povijesti i kulturnim atrakcijama.

Ulaznica za odrasle stoji od 26 do 35 dolara, odnosno od 160 do 220 kuna. Djelić nestvarne atmosfere s 103. kata Willis Towersa pogledajte u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju