Fuji je vulkanska planina koja se izdiže na 3776 metara u središnjem dijelu otoka Honshu. Ona se smatra i najvišim vrhom Japana, pa ne čudi što je jedna od omiljenih turističkih atrakcija u Zemlji Izlazećeg Sunca.

Zabavni park Fuji-Q Highland u Fujiyoshidi otvoren je od 1968. godine, a svojim posjetiteljima ne nudi samo uzbuđenje vožnje na vlakovima smrti, već i spektakularan pogled na poznatu planinu. Pogotovo od 1996. godine kada je pušten u promet spektakularni vlak smrti koji nosi ime Fuji planine – Fujiyama.

Carnival Cruise Line Zanimljivosti Morski vlak smrti u kojem vozači sami određuju brzinu

Fujiyama doseže visinu od 79 metara, a na njegovoj najvišoj točki uskoro će biti izgrađen vidikovac koji će pružati najbolji pogled u gradu na najvišu planinu Japana. Posebnost ovoga vidikovca je što će se posjetitelji moći na njega popeti i pješice.

Najveći pustolovi koji se ne boje visina stavit će na sebe uprtače te hodati putem do vrha kojim se inače koriste zaposlenici kada provjeravaju sigurnost vlaka smrti. Vlasnici su došli na ovu ideju jer smatraju da je pogled s vrha predobar da bi se u njemu uživalo samo iz kabina vlaka smrti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju