Tražite li najbolji pogled na Barcelonu, više ne morate, ali pripremite se na pješačenje do Bunkera Karmela (Bunkers del Carmel). Od tamo možete vidjeti grad iz ptičje perspektive, snimiti nevjerojatne zalaske (ili izlaske) sunca, ili upoznati novu ekipu – jer su bunkeri hit-mjesto za druženje uz pivo, gitare i male zalogaje.

Nevjerojatno je, ali istinito da ni mnogi lokalci ne znaju za to mjesto, pa još uvijek nema gužvi. Najviše se ljudi počinje okupljati oko šest sati navečer pa ako želite u samoći upijati prirodu, najbolje je doći nešto ranije.

Od stanice metroa Alfons X potrebno je oko pola sata hodanja do bunkera. Put je umjerene strmine, nije previše zahtjevan, ali pripremite se na to da ćete protegnuti noge do vrha.

Bunkeri su sagrađeni za vrijeme Španjolskog građanskog rata 1937. godine, a služili su za protuzračnu obranu. Nakon što je rat završio, Španjolci su odnijeli oružje, a bunkeri su prepušteni na milost i nemilost propadanju. Ipak, panoramski pogled bio je previše lijep da bi se zauvijek zanemarivao, pa su gradske vlasti odlučile urediti vidikovac prije 20 godina.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju