Jeste li znali da je moguća kupnja zajedničke ulaznica za destinaciju Lika, koja po jedinstvenoj cijeni omogućuje ulaz u čak osam zaštićenih prirodnih područja?

Znate li da se u destinaciji Lika nalaze tri od osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj, park Prirode Velebit kao najveće zaštićeno prirodno područje u Hrvatskoj, jedini pećinski park u svijetu te rodno mjesto jednog od najpoznatijih svjetskih genija – Nikole Tesle?

S obzirom na to da gotovo 60 posto površine destinacije Lika zaštićeno nekim oblikom zaštite prema Zakonu o zaštiti prirode, možemo reći da je destinacija Lika prava ekološka oaza. Upravo zbog toga klaster radi na brendiranju destinacije zaštićenih prirodnih područja, što je ujedno i jedan od ciljeva formiranja zajedničke ulaznice destinacije Lika.

Zajednička ulaznica destinacije Lika formirana je u suradnji Klastera Lika Destination i atrakcija koje obuhvaća:

Nacionalni park Plitvička jezera
Nacionalni park Sjeverni Velebit
Nacionalni park Paklenica
Park prirode Velebit
Baraćeve špilje
Pećinski park Grabovača
Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda Otočac 
Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan

Uzevši u obzir činjenicu da Nacionalni park Plitvička jezera godišnje posjeti 10 posto svih turista koji posjete Republiku Hrvatsku, cilj je da taj veliki broj turista otkrije i ostale, manje poznate, ali također atraktivne prirodne ljepote Like.

Zajedničku ulaznicu destinacije Lika moguće je kupiti u Nacionalnom parku Plitvička jezera ili online na stranici Nacionalnog parka Plitvička jezera. Cijena ulaznice je 350 kn za odrasle i 250 kn za djecu od 7 do 18 godina, što je ušteda od gotovo 50 % jer kad biste karte kupovali pojedinačno, platili biste ih 630 kn.

Kupljeni voucheri mogu se iskoristiti do 30. rujna ove godine.

Osim što ćete kupnjom te ulaznice uštedjeti gotovo 50 posto, posjećujući zaštićena prirodna područja u destinaciji Lika uživat ćete u netaknutoj prirodi i čistom svježem zraku. Doživjet ćete promjenu triju klima te vidjeti brojne biljne i životinjske vrste koje obitavaju i rastu isključivo još u Lici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju