Jeste li znali kako se napojnica u restoranima NE ostavlja u svega par država od kojih možemo izdvojiti Japan, Singapur, Botswanu i Koreju. Isto tako, u Japanu i Singapuru nije pristojno ostavljati napojnicu niti u hotelu, već se očekuje da ćete ostaviti poklončić ili "Thank you" karticu.
 
Najviša napojnica se očekuje u Mađarskoj (zaokružite na 10, 15 ili 20% od ukupnog računa), SAD-u (15 ili 20%) te u Južnoafričkoj Republici (10 ili 20%).
U nekim državama, kao što su Italija, Rumunjska, Katar, Belgija, Egipat, Hong Kong, Švicarska, Slovačka ili Australija, napojnica već uključena u cijenu te nije potrebno ostavljati nikakve dodatke na nju - oosim ako baš ne zavađate konobara ili konobaricu!
 
Napojnica u simboličnoj visini od 5% je dobrodošla u Njemačkoj,  Grčkoj, Indiji, Keniji, Nigeriji, Kini, Austriji, Španjolskoj, Češkoj, Gani i Francuskoj.
 
Nadamo se da ćete uz ove savjete uštedjeti koju kunu na putovanju, i isto tako nam dati savjet kolika je najbolja napojnica u našim krajevima. Po našem skromnom mišljenju - otprilike 10% od računa. Slažete li se s nama? Više informacija o napojnicama i koliko gdje ostaviti možete potražiti na ovom linku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju