Trnovačko jezero popularna je turistička atrakcija na krajnjem zapadu Crne Gore. Riječ je o gorskom jezeru dugačkom 825 metara i širokom 715 metara koje se izdiže na 1517 metara nadmorske visine u Parku prirode Piva.

Vjeruje se da je riječ o jezeru ledenjačkog porijekla koje se nalazi u blizini granice s Bosnom i Hercegovinom, a koje je okruženo planinama višim od 2000 metara – planinom Volujak na jugu i Maglićem na sjeveru.

Do jezera se može doći šumskim putem od Tjentišta za otprilike 1,5 sati hoda. Put iz pravca Plužina je nešto izazovniji i duži, a zbog velikog uspona bit će vam potrebno i oko pet do šest sati hoda otkrivaju na službenim stranicama Parka parka Piva.

Trnovačko jezero ima oblik srca Trnovačko jezero ima oblik srca (Foto: Shutterstock)

Unatoč tome mnogi ga žele živjeti uživo i spremni su na sve fizičke napore kako bi ga vidjeli. Glavni razlog za to njegova magična ljepota, ali i činjenica da jezero ima prirodni oblik srca.

Na plitkim dijelovima jezera voda je bistra, pa čak i bezbojna, dok u dubljim dijelovima dobiva intenzivnu zelenkastu boju. Tijekom zime jezero se često u potpunosti zaledi i tako stvori zapanjujući prizore stvorene za fotografiranje.

Možete ga posjetiti tijekom cijele godine, ali nemojte se iznenaditi ako ovdje zateknete snijeg čak i u lipnju. Zašto je Trnovačko jezero popularna turistička atrakcija u Crnoj Gori, provjerite u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju