Dubai je veliki trgovac zlatom, posjeduje čak 29 posto udjela na tržištu, pa ne čudi što ga mnogi nazivaju Gradom Zlata. Turiste oduševljava već godinama svojom zapanjujućom turističkom ponudom – na raspolaganju vam je sve, od posjeta najvišoj zgradi na svijetu do skijanja na snijegu usred pješčane pustinje.

Ove godine dodijeljena mu je i nagrada Travellers' Choice za najpopularnije odredište na svijetu među turistima u prethodnih godinu dana, odnosno u periodu između studenog 2021. i listopada 2022. godine. Ljestvica je formirana na temelju kvalitete i kvantitete recenzija i ocjena korisnika Tripadvisora u spomenutom razdoblju, a vezanih uz smještaj, restorane i zabavne aktivnosti na pojedinom mjestu.

"Omiljen je među slavnim osobama i influencerima, Dubai nastavlja privlačiti turiste iz cijelog svijeta koji traže svoj komadić luksuza", objašnjavaju u Tripadvisoru. Na drugom mjestu ljestvice najpopularnijih turističkih odredišta našao se čarobni Bali, dok je brončana medalja dodijeljena glavnom gradu Engleske.

Zlatni Grad Dubai Zlatni Grad Dubai (Foto: Getty Images)

10 najpopularnijih mjesta u svijetu prema mišljenju korisnika Tripadvisora:

 1. Dubai, UAE
 2. Bali, Indonezija
 3. London, Ujedinjeno Kraljevstvo
 4. Rim, Italija
 5. Pariz, Francuska
 6. Cancun, Meksiko
 7. Kreta, Grčka
 8. Marakeš, Maroko
 9. Dominikanska Republika
 10. Istanbul, Turska

Kada su u pitanju najpopularnije destinacije u Europi, London zauzima prvo mjesto, a slijede ga Rim, Pariz i Kreta. Na petom mjestu ljestvice nalazi se grad na dva kontinenta – Istanbul, iza kojeg dolaze dva španjolska predstavnika – Barcelona i Madrid. U top 10 nalaze se još Lisabon i Edinburgh, dok je naš Dubrovnik uspio uklizati na 20. mjesto najpopularnijih mjesta za posjet u Europi prošle godine.

20 najpopularnijih mjesta u Europi u 2022. godini prema korisnicima Tripadvisora:

 1. London, Ujedinjeno Kraljevstvo
 2. Rim, Italija
 3. Pariz, Francuska
 4. Kreta, Grčka
 5. Istanbul, Turska
 6. Barcelona, Španjolska
 7. Madrid, Španjolska
 8. Firenza, Italija,
 9. Lisabon, Portugal
 10. Edinburgh, Škotska
 11. Amsterdam, Nizozemska
 12. Rodos, Grčka
 13. Tenerife, Španjolska
 14. Goreme, Turska
 15. Santorini, Grčka
 16. Napulj, Italija
 17. Prag, Češka
 18. Porto, Portugal
 19. Budimpešta, Mađarska
 20. Dubrovnik, Hrvatska

Biraju putnici: 10 turističkih atrakcija u svijetu koje treba posjetiti ove godine Garden of the Gods, Colorado Slapovi Iguazu Zgrada Empire State, New York +2 Koloseum

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju