Jeste li vidjeli Sagrada Familiju u Barceloni? Nedovršena bazilika Svete obitelji remek-djelo je arhitekta Antonija Gaudija koja privlači veliku pažnju turista iz cijelog svijeta. Štoviše, zasjala je na prvom mjestu ljestvice turističkih atrakcija Tripadvisora koje treba posjetiti u 2022. godine u sklopu tradicionalnog izbora Travellers' Choice.

Nagrada Travellers' Choice za najbolja turistička iskustva (eng. Best of the Best Things to Do) slavi zapanjujuće turističke ture i aktivnosti, a dodjeljuje se na u različitim kategorijama te na temelju ocjena korisnika Tripadvisora u prethodnih 12 mjeseci.

Na drugom mjestu ljestvice turističkih atrakcija koje treba posjetiti ove godine našao se Koloseum u Rimu, a slijedi ga zgrada Empire State u New Yorku. Korisnici Tripadvisora visoke su ocijene dodijelili i velikoj džamiji Sheiha Zayeda u Abu Dhabiju, galeriji Degli Uffizi u Firenzi i Španjolskom trgu u Sevillei.

U top 10 svoje mjesto su našli i slapovi Iguazu u Brazilu, ali i Garden of the Gods u Coloradu u Sjedinjenim Američkim Državama.

10 turističkih atrakcija koje treba posjetiti u 2022. godini prema korisnicima Tripadvisora:

  1. Sagrada Familia, Barcelona, Španjolska
  2. Koloseum, Rim, Italija
  3. Zgrada Empire State, New York City, SAD
  4. Sheikh Zayed Grand Mosque Center, Abu Dhabi, UAE
  5. Galerija Degli Uffizi, Firenza, Italija
  6. Španjolski trg, Seville, Španjolska
  7. Slapovi Iguazu,7 Foz do Iguacu, Brazil
  8. Rimske terme, Bath, Ujedinjeno Kraljevstvo
  9. Garden of the Gods, Colorado Springs, SAD
  10. Fontana Trevi, Rim, Italija

Ovo se mora probati! 10 najboljih turističkih tura u 2022. godini Machu Picchu Prošećite Liverpoolom i otkrijte gdje su nastali legendarni Beatlesi Otkrijte pustinju Dubaija i sve njegove ljepote +0 Istražite amsterdamske kanale

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju