Stara hiža Vlašić tradicionalna je hrastova kuća prenamijenjena u kuću za odmor. Smjestila se u Parku prirode Žumberak, u selu Kostanjevac… zapravo, navrh Kostanjevca, na brdašcu s ljupkih 350 metara nadmorske visine.

Kuća, stara više od 130 godina, na svoj je brežuljak zasjela tek 2006., kada je preseljena iz obližnjega sela. Zahvaljujući velikom trudu vlasnika uređena je u starinskom, rustikalnom stilu, dok opet sadrži sve što kod suvremenog poimanja udobnosti i očekujemo.

Stara hiža Vlašić na servisu Booking.com ima ocjenu 10, što se doista rijetko viđa. Naravno, ocjene koje daju korisnici stvar su sasvim subjektivne naravi, i nije rijetkost da netko ocijeni, na primjer, kamp najlošijom ocjenom jer mu smetaju insekti ili „pokopa“ osamljenu kućicu u planini jer nema signala. Zato baš, kada vidimo 10/10, taj smještaj ide na popis s naslovom: Obavezno posjetiti.

Iako je Hiža uglavnom vikendom bukirana, domaćini nude popust za posjete preko tjedna pa vrijedi razmisliti o tome da upravo ovdje "potrošite" stari godišnji.

Stara hiža Vlašić udaljena je 60-ak kilometara ili jedan sat vožnje od Zagreba, i upola manje vremena od Karlovca. Iz nje se pruža čaroban pogled na žumberačke brežuljke, šume i okolna sela.

Savršena je za uživanje u miru, tišini i prirodi ako ste odlučili vikend provesti tako da se ne pomaknete iz dvorišta, s terase ili od roštilja, a smještena je tako da je i idealna baza za istraživanje Parka prirode Žumberak, ako ste više od aktivnog odmora.

Kuća je dovoljno velika da primi 5 ili 6 osoba (5+1) i ima sve što vam treba za udoban odmor i druženje, a i vaši kućni ljubimci ovdje su dobrodošli i bit će jednako oduševljeni.

Ako imate sreće pa večeri budu dovoljno hladne, možete ih provesti uz kamin, a ako vas od Domaćih više zabavljaju ekrani, možete gledati TV ili raditi što već radite na mobitelu jer mreže - ima. Mi bismo vam ipak preporučili da odmorite oči u pravom pravcatom mraku, a ako morate scrollati, zašto ne biste otkrili koji su vrhovi oko vas ili koja su zviježđa odavde vidljiva.

Ako vam za aktivan odmor nisu dovoljni reketi za badminton i nogomet "na dva mala", okolica nudi prave bisere prirode. Ovo je planinarski raj, pa možete birati hoćete li na Japetić, Okić, Oštrc, Plevišivicu ili Svetu Geru.

Od kuće vas samo kratka vožnja automobilom dijeli od slikovite doline Slapnice. Auto možete ostaviti kod kamenoloma u Medven Dragi, a s makadamske ceste morate sići da biste obišli slapove Vranjak i Brisalo koji bi trebali biti prilično glasni nakon ovoliko kiše. Posjetite i najviši slap u Parku, Sopotski slap u Sošicama koji se obrušava s čak 40 metara visine.

Zelena vodena oaza Žumberka: Šetnja dolinom Slapnice odlična je ideja za vikend Dolina Slapnice, Žumberak - Samoborsko gorje - 1 Dolina Slapnice, Žumberak - Samoborsko gorje Dolina Slapnice, Žumberak - Samoborsko gorje - 2 +6 Dolina Slapnice, Žumberak - Samoborsko gorje - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju