Soča Outdoor Festival najuzbudljiviji je takav događaj u Sloveniji, što je pokazao u prethodnih šest izdanja. Baza festivala je na ušću rijeke Tolminke u Soču, na mjestu gdje se održavaju svi festivali u Tolminu, koji i ovim događanjem opravdava svoju reputaciju festivalskoga grada.

Prekrasne staze u prirodi, dobra atmosfera i svake godine još bolja organizacija i bogat popratni program učinili su Soča Outdor festival vrlo poželjnim i ne samo trkačkim eventom.

Soča Outdoor Festival ove će se godine održati 1. i 2. srpnja. Prvi dan održat će se četiri trkačka natjecanja Continental Trail (10 kilometara), Adidas Terrex (15 kilometara), utrke na 25 i 35 kilometara te glavna utrka festivala, I Feel Slovenia duga 50 kilometara.

U nedjelju 2. srpnja održat će se Oshee MTB Marathon, Family Cycling Trip i Parafestival Soča Outdoor Festivala s natjecanjima u biciklizmu, spustu, padobranstvu, penjanju, vožnji kanuom i raftingu.

 

Prijaviti se možete na službenim stranicama Soča Outdoor Festivala, prijave će biti moguće i na dan održavanja festivala. Kotizacije su 20 do 80 eura, ovisno o utrci, a na dan su naravno skuplje.

Festivalski kamp bit će otvoren od petka 30. lipnja do nedjelje 2. srpnja. Cijena po osobi po danu iznosi 5 EUR. A u Tolminu i okolici pronaći ćete i puno privatnog i hotelskog smještaja.

Soča Outdoor Festival aktivno se zalaže za održivost i nastoji ne ostavljati trag u prirodi. Potiču vas da postanete vegan barem na dan ili da doputujete vlakom, a ako baš morate ići automobilom - na Facebook stranici postoji i grupa za dijeljenje prijevoza.

 

 

Idealno mjesto za dnevni izlet s juga Hrvatske: Aktivan odmor, gomila sadržaja, dobra zabava i domaća hrana Park Goranci - 27 Park Goranci - 26 Park Goranci - 25 +23 Park Goranci - 24

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju