Žirje je savršen izbor kada ste u potrazi za odmorom na mirnoj i tihoj destinaciji okruženi divnim morem.

Na najudaljenijem otoku u šibenskom arhipelagu nema turističkih gužva ni buke čak ni u jeku sezone. Baš zato sjajan je izbor kada želite pobjeći od užurbane svakodnevnice.

Na otoku Žirju možete uživati u plivanju, sunčanju i drugim klasičnim morskim aktivnostima. Na jugozapadnoj strani otoka u Tratinskoj uvali, pronaći ćete boutique kamp po imenu Marepromo Kornati s pet drvenih kućica za opuštajući odmor.

Marepromo Boutique Kornati na otoku Žirju - 7 Marepromo Boutique Kornati na otoku Žirju - 7 (Foto: Airbnb.com)

Otočka idila

Kućice dijele privatni bazen, ali i prekrasni pogled na okolicu. Iako vam je u kućicama dostupna kuhinja s osnovnim alatima za spremanje jela, poseban je užitak kuhati i jesti u zajedničkom prostoru na otvorenom.

Marepromo Boutique Kornati, baš kao i samo ime nagovještava, nalazi se u blizini Nacionalnog parka Kornati. Svega nekoliko minuta je udaljen od plaže.

Marepromo Boutique Kornati na otoku Žirju - 4 Marepromo Boutique Kornati na otoku Žirju - 4 (Foto: Airbnb.com)

"Lokacija je jedinstvena i jednostavno fantastična. Mala staza vodi do mora, a vi ste u zaljevu za oko 5 minuta," pišu razdragani korisnici u recenzijama na Airbnb-u preko kojeg je moguće bukirati smještaj u ovom malom otočkom raju.

Ako, pak, želite uživati u prekrasnom pogledu i zalasku suncu, prošećite do vidikovca koji se nalazi iznad boutique kampa.

Nije čak ni toliko skupa za najam: Vikendica s bazenom koji vijuga kroz kuću poput rijeke Kuća s bazenom koji vijuga poput rijeke u Goultu u Francuskoj - 9 Kuća s bazenom koji vijuga poput rijeke u Goultu u Francuskoj - 8 Kuća s bazenom koji vijuga poput rijeke u Goultu u Francuskoj - 10 +6 Kuća s bazenom koji vijuga poput rijeke u Goultu u Francuskoj - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju