Bogati velikim parkovima, vrhunskim restoranima i kulturnim "Must visit" atrakcijama, to su uistinu prekrasna mjesta za život, rad ili kraći odmor.

1. Stockholm, Švedska
Ovaj grad, nalazi se na 14 otoka te se smatra jednim od najljepših gradova na svijetu. Iza sebe ima više stoljeća bogate povijesti i kulture, a u današnjem, modernom vremenu jedno je od onih mjesta u kojima se zadovoljstvo krije gotovo svugdje. Šetnja, shopping, razgled muzeja ili ručak u nekom od brojnih restorana samo su neke od aktivnosti koje Stockholm nudi. S prekrasnim starim gradom, lukom za samo drvene brodove (!), mnoštvom muzeja, prelijepih šetališta i kulturnih događaja kojih nikad ne manjka, nije ni čudo da ga zovu – glavnim gradom Skandinavije.

2. Hamburg, Njemačka
Hamburg je grad na sjeveru Njemačke, koji je ujedno i drugi po veličini grad u Njemačkoj. Grad je poseban po tome što se u njemu susreću mnoge rijeke koje se spajaju u jednu – Elbu. Vožnja oko luke, švrljanje po starom dijelu grada i naposljetku otkrivanje novog centra Hamburga, HafenCityja? Ili obrnuto? Postoji puno načina kako se približiti i osjetiti fascinantni šarm tradicijom bogatog, ali i modernog hanzeatskog i trgovačkog grada Hamburga. No jedno je sigurno, vožnja oko luke dobar je temelj za uspješan posjet Hamburgu.

3. Nica, Francuska
Nica je grad sa oko 350.000 stanovnika smješten nedaleko talijanske granice, između Cannesa i Monaca. Grad se može lako podijeliti u tri djela - stari dio grada, staro rimsko regionalno središte Simez i novi dio grada. Ako želite osjetiti kulturnu i povijesnu stranu grada svakako se zaputite u stari grad, a ako ste željni ležernog i modernog provoda, tada je novi dio grada vaše odredište. Novi grada se prostire duž obale, a ovaj dio je popularan po dugim alejama i velikim palmama. Nešto kao Miami.

4. Sydney, Australija
Sydney je najmnogoljudniji i najstariji grad u Australiji, osnovan 1788. godine. Financijski, prometno, kulturno, znanstveno i gospodarski, Sydney je, uz Melbourne, jedan od dva najvažnija grada u Australiji. Grad je omiljeno turističko odredište, a zbog svog lijepog položaja, plaža i klime mnogo je puta odabran kao najbolje odredište za život ili odmor. Sydney je prekrasan grad i takav opis može puno zahvaliti moru koje ga okružuje. Grad bez daljnjega odiše pozitivnom atmosferom i pun je lijepih vizura, ali ne bi bio ni blizu takav bez vode. Ne čudi stoga da su najpoželjniji kvartovi smješteni na obalama Port Jacksona. Nema boljeg buđenja nego s pogledom na otočiće i male lučice, zar ne?

5. San Francisco, SAD
San Francisco je četvrti najveći grad u Kaliforniji i dvanaesti u SAD-u. Smješten je na poluotoku na ulazu u Zaljev San Francisco, na Tihom oceanu. Najznačajnija znamenitost je jedan od najpoznatijih svjetskih mostova, crveni Golden Gate koji vodi preko ulaza u zaljev, a druga stvar po kojoj je grad poznati je njegova vizura sa brojnim neboderima. Definitivno "Must Visit"! I, kad idemo?


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju