Duty-Free dućan je uvijek jeftiniji!

Nije istina. U Duty-Free dućanu možete naći jeftiniji alkohol, parfeme ili cigarete, no druge stvari gotovo su i dva puta skuplje od onih u normalnim dućanima. Cijene uvelike variraju od jednog Duty-Free dućana do drugog, no ipak prije kupnje dobro razmislite je li to zaista tako niska cijena!

Hotelska kartica zna tko ste vi!

Dok neki misle da su na hotelskoj kartici zapisani svi njihovi privatni podaci, drugi se slatko smiju. To nije istina. To je samo mit koji je započela jedna američka detektivka iz Pasedane u Kaliforniji. Ona je na jednoj prezentaciji vidjela da je to u teoriji moguće i krenula je slati masovne emailove svima koje pozna kako bi ih na to upozorila.

Vaš će mobitel srušiti zrakoplov!

Iako uvijek kod vožnje zrakoplovom moramo prilikom polijetanja i slijetanja ugasiti mobilne uređaje, to ne znači da će vaš mobitel srušiti zrakoplov! Postoje dokazi da mobilni uređaji i ostale elektroničke sprave mogu u nekim slučajevima smetati zrakoplovu, upravo je zbog toga obavezno gašenje mobilnih uređaja kao mjera opreza i ništa više. Nije zabilježen ni jedan slučaj gdje se je zbog upaljenog telefona srušio zrakoplov, a kako uvijek postoji prvi put, nadamo se da prilikom idućeg leta nećete zaboraviti isključiti mobilni uređaj!
Stavili su vas u prvu klasu jer izgledate lijepo! Ma sigurno
Dok neki svakodnevno putuju prvom klasom, oni s manje financija prisiljeni su na oni manje luksuznu - ekonomsku klasu. Ponekad će vas na aerodromu staviti u prvu ili business klasu, no razlog tome nije vaš izgled. Možda je došlo do prebukiranja ili nagrade zbog lojalnosti prema kompaniji.

Putovanje Business klasom je jako skupo

Pa to baš i nije istina. Začudo, ponekad business klasa može biti jeftinija od ekonomske klase. Sve ovisi koliko često letite kompanijom i koje trenutne akcije kompanija nudi. Budno pratite web stranice vaše omiljene avio kompanije i možda baš vi naletite na kartu business klase za nevjerojatnih 99,99!
Apartman za novo vjenčane donosi bolju uslugu i niže cijene
Iako pojedini hoteli ponekad znaju iznenaditi novo vjenčani par s bocom šampanjca ili kockicom čokolade, to ne znači da ćete kao novo vjenčani par svoj boravak platiti manje. Naprotiv, ponekad će cijene (upravo zbog veće i bolje usluge) biti i više nego kao da ste rezervirali običan apartman ili sobu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju