Svi volimo Duty Free Shopove u kojima po vrlo povoljnim cijenama možemo kupiti razne fine stvari. No Chicago je pojam Outlet ili Duty Free dućana pogigao na jednu sasvim drugu razinu. Uskoro će, naime, svi putnici koji putuju čikaškom zračnom lukom, a moraju čekati presjedanje drugi dan, moći potrošiti svoje vrijeme u obližnjem Outlet centru, koji se nalazi svega dva kilometra od zračne luke.

Sa preko 49 tisuća metara kvadratnih, Outlet će imati više od 120 dućana, uključujući i brendove poput Barneysa, Prade i Neiman Marcusa. Procjenjuje se kako će Outlet godišnje posjetiti preko 75 milijuna posjetitelja/putnika, a kako bi im se olakšao posjet, uvodi se i besplatni autobusni prijevoz od zračne luke od središta Shopping centra.
Za sve putnike uvest će se i jedna novina, da će odsad putnici u samom centru moći isprintati svoje Boarding karte za let, kao i predati svoju prtljagu i kupljene stvari. Za putnike iz inozemstva s vizama, check in je sličan onima na zračnoj luci, a za putnike koji presjedaju, stvar je ista kao da su i na zračnoj luci.



Kako bi stvar bila još bolja, uz brojne dućane i restorane, Outlet centar će sadržavati i brojne umjetnine kako bi se posjetitelji u centru osjećali ugodno okruženi bogatom, vrijednom modernom umjetnošću. Prva izložba umjetnina koja će se postaviti biti će one poznatih umjetnika moderne umjetnosti Daniela Arshama, Samuela Borksona i Artura Sandovala III.

Iako to nije prvi Outlet centar ove vrste na svijetu, vjerujemo kako će turisti, a posebice putnici prepoznati prednosti ovog načina kupnje, a onda je samo pitanje vremena kad će se slična stvar otvoriti kod nas - ipak, jedan shopping centar više u Hrvatskoj ne bi škodio (grohotom se smijemo...).

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju