Najpopularniji način za doći do Istanbula je svakako putem turističke agencije, gdje se turistički aranžmani mogu pronaći već od 1500 kuna po osobi, i to za pet dana ove orijentalne destinacije. Prava sitnica, pogotovo uzmemo li paralelu s Hrvatskim destinacijama, gdje ćete za tu cijenu veoma teško pronaći pristojan hotel, i to još s uslugom polupansiona.

Malo manje popularan način za posjet Istanbulu je onaj s automobilom. Od Zagreba do Istanbula ima oko 1380 kilometara, a cesta vas vodi kroz dvije metropole - Beograd i Sofiju. Put do Istanbula traje oko 24 sata, no sve ovisi koliko vozite. Može se realno doći i puno prije, no uzmemo li u obzir da ćete svakih dva do tri sata stati i protegnuti noge onda je to veoma realna brojka.
Vaš Road trip nikako ne bi smio proći bez noćenja u Bugarskom glavnom gradu - Sofiji, koji je drugi najstariji glavni grad u Europi. Sofija osim što nudi bogate kulturne atrakcije, postala je i jedna od top odredišta za noćni provod, a u prilog joj idu i povoljne cijene za koje je zaslužan niski standard Bugarske.

No, nakon lude noći u Sofiji, imat ćete još nešto manje od 600 kilometara do Istanbula. Za to će vam biti potrebno oko devet sati, ako vaš prelazak granice prođe bez prevelikih čekanja - što se nikad ne zna.

Uzmemo li da će vaš auto u prosjeku trošiti 6,5 litara goriva na 100 kilometara, dolazimo do brojke od cca 990 kuna! Upravo će vam toliko trebati da stignete od Zagreba do Istanbula. Na tu cijenu dodajte još oko 100 kuna za cestarine, koliko će od prilike koštati cestarina u Bugarskoj, dvjestotinjak za Srbiju i 150 za Hrvatsku, i ako vas je u autu četvoro - i nije neki trošak!

Ako želite najbolje cijene hotela, svakako vam preporučamo stranicu booking.com, gdje ćete bez imalo muke pronaći solidan hotel u centru grada po veoma povoljnim cijenama. Za boravak od 5 noćenja u kolovozu, svoj ćete smještaj platiti od 1500 kuna po osobi u hotelu s četiri zvjezdice, što je po noćenju svega tristotinjak kuna. Ako ćete smještaj tražiti izvan centra grada tada ćete proći još jeftinije. Nama ostaje samo zaželjeti vam sretan put, i šaljite nam fotke!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju