Zamislite da živite u gradu koji na raspolaganju ima sve što vam treba. Kafići, teretane, kina, knjižnice i ostalo – baš sve vam je na dohvatu ruke, a vi za odlazak u sve navedeno nikad ne trošite više od 10 minuta. I da, ne mislimo da se vozite 10 minuta, već da na noge stižete svugdje za samo jednu šestinu sata!

Naziva „Projekt H1“, ovo naselje bliska je budućnost, koja se razvija u blizini glavnog grada Seula. Ono što je još važnije, uzevši u obzir i brigu za okoliš jest, da će ovaj grad biti potpuno bez automobila, jer realno, za kretanje unutar njega – nisu vam ni potrebni.

Minijaturni metropolis, sa širokim ulicama i prirodom na kućnom pragu, uz stambene će kvadrate ponuditi i parkove, hotel, kino, knjižnicu i još mnoge druge stvari, među kojima valja izdvojiti razne mogućnosti za bavljenje sportom, baš kao i wellness centar.

 

 

Biti će ovdje i vrtić, tako da roditelji ne moraju brinuti, baš kao i nezaobilazni šoping centar, ali i dovoljno mjesta za održavanje raznih događaja, te edukacijskih i kulturnih aktivnosti. Apsolutno svaki stan u ovom gradu imat će svoj balkon, a na njemu će se poticati stanovnike da sade razne biljke. Zgrade će uglavnom imati, brojne zajedničke prostore, od kojih se najzanimljivijim čini zajednička krovna terasa.

Cijeli projekt izgradnje vodi nizozemska arhitektonska tvrtka Unstudio, a sve se gradi na nekadašnjem industrijskom mjestu. S glavnim gradom ovo naselje će biti povezano linijom podzemne željeznice, a stanovnike će se stalno poticati na pješačenje i vožnju bicikla. Iako auti neće voziti, isti možete posjedovati i parkirati u velikoj podzemnoj garaži.

Sve u svemu, ovaj projekt čini se i više no zanimljiv, te mu želimo da svjetlo dana ugleda čim prije.

Pametni gradovi: 5 mjesta u kojima gradonačelnici itekako znaju što rade +0 Dubai - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju