Kako se svijet dobrim dijelom zaustavio pojavom koronavirusa, a samim time trenutno nema ni putovanja, kod svih koji vole obilaziti svijet raste broj destinacija koje će kad jednom sve ovo završi – posjetiti. Pa ako već sanjate o avanturama i putovanjima, zašto ne biste sanjali zaron u najdublju točku na planeti?

Tvrtka EYOS Expeditions, koja se bavi organiziranjem luksuznih ekspedicija na prilično „avanturističkim“ mjestima, dodala je u svoj portfolio i mogućnost posjeta najdubljem dnu na zemlji – Marijanskoj brazdi, čije se dno nalazi 10298 metara ispod morske površine.

„Ovo je najekskluzivnija destinacija na zemlji“ – rekao je u priopćenju Rob McCallum, jedan od osnivača tvrtke EYOS Expeditions. „Više je ljudi posjetilo mjesec nego dno oceana. Četiri tisuće popelo se na Everet, 562 ih je bilo u svemiru, a na dnu oceana – tek sedam“. Zanimljivo je dodati kako je jedan od tih sedam veličanstvenih bio James Cameron, redatelj Titanica.

Troje sretnika, pridružiti će se nekoliko dana prije spuštanja timu znanstvenika i stručnjaka koji će im detaljno sve objasniti. Nakon toga, počinje zaron koji traje 4 sata, nakon čega se na dnu oceana provodi puna 4 dana i snimaju nevjerojatne snimke ovog okruženja. Nakon 4 dana, slijedi opet četverosatni put do površine.

Odabranici će dolje zaroniti u podmornici tvrtke Caladan Oceanic, specijalizirane za podmorsku tehnologiju. Podmornica je naravno, već više puta testirana, te je do sad već pet puta zaronila do dna.

Svi zainteresirani za ovu ekspediciju, ali i brojne druge, mogu posjetiti službenu stranicu i vidjeti u koje vas sve kutke planeta može odvesti EYOS Expeditions.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju