Zasigurno ste gledali Gladijatora i sjećate se scena priprema za borbu, i tunela i prolaza kojima je Russell Crowe prolazio da bi stigao u arenu. E, pa, sad se konačno i vi možete prošetati njima. U tunelima ispod arene držale su se i divlje životinje, robovi, a gladijatorske borbe potrajale su do 5. stoljeća naše ere.

Treba reći kako su manji dijelovi bili već otvoreni za posjetitelje, no 2018. se započelo s velikom obnovom te su sad otvoreni tuneli i prolazi kojima se dosad nije kročilo. Tako turisti više neće razgledavati samo Koloseum, već će „putevima Gladijatora“ u njega i ući. Sve će to pomoći boljem turističkom doživljaju te će turisti bolje shvatiti kako je Koloseum nekad funkcionirao.

Koloseum se, uz završene radove, i dalje nastavlja „šminkati“. Do 2024. planiran je novi sustav rasvjete, ali i centar za posjetitelje. No to nije sve, radi se i novi pod, koji će omogućiti šetnju „unutar“ tribina, tj. točno po onim mjestima gdje su se borbe nekad održavale. Bit će to prvi put nakon 19. stoljeća da je omogućena šetnja i tim dijelom.

Pod će biti izrađen od kombinacije nehrđajućeg čelika i drveta, a dobra je vijest da će biti i pokretan te će se u Koloseumu održavati razni koncerti i ostala događanja. U svakom slučaju, uzevši u obzir i da Ryanair leti za povoljne novce iz Zagreba, nadamo se da ćemo uskoro put Vječnoga Grada.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju