Davne 1906. godine Villu je dao sagraditi Antonio Brandestini za sebe i svoju obitelj. Poput ostalih građevina iz tog razdoblja i podneblja, Villa je izgrađena u venecijanskom stilu.

Za vrijeme Drugog svjetskog rata Villa je bila dom vojnika koji su sudjelovali u narodnooslobodilačkom pokretu, a u drugoj polovici prošlog stoljeća Villa se dijeli između nekoliko vlasnika. Zbog iznimnog potencijala vlasnici prvi put Villu stavljaju u djelomično turističku funkciju, no zbog nedovoljnog ulaganja, nije nikako nije mogla ostvariti svoj potpuni turistički potencijal.

Godine 2008. novi vlasnik, obitelj iz Rovinja, otkupljuje Villu od prethodnih vlasnika te počinje aktivno raditi na planu adaptacije.

Moderno preuređenje u duhu prošlosti

Nakon višemilijunske investicije, prostran interijer od gotovo 600 m kvadratnih u potpunosti je preuređen. Prilikom restauracije vodilo se računa o očuvanju što više autentičnih elemenata i duha vile s početka 20. stoljeća.

U mediteranskom stilu, 14 soba preplavili su plavi i zlatni tonovi upotpunjeni morskim motivima.

Posebna pažnja usmjerena je na rasvjetu pa se tako u svim sobama, osim kristalnog lustera sa zlatnim detaljima, nalazi veliki broj manjih rasvjetnih tijela koji prostoru daju toplinu.

Kombinacija suvremenog i klasičnog vidljiva je i u kupaonicama koje su u potpunosti obučene u kamenu imitaciju mramora, a cjelokupna cjelina je zaokružena zlatnim detaljima.

Prilikom adaptacije Ville cilj vlasnika bio je kreirati malu oazu za odmor i opuštanje. Kako je Villa u strogom centru Pule mogućnosti su bile ograničene te se iz tog razloga pažnja usmjerila na veliku vanjsku terasu na vrhu Ville.

Tako je na rooftopu smješten veliki jacuzzi bazen za 12 osoba te prostrana zona za opuštanje. Interijer terase upotpunjen je ležaljkama za sunčanje, tušem i lokalnim biljkama.

Smještena u staroj jezgri grada Pule, Villa Brandestini pruža autentično iskustvo, uz istovremenu blizinu svih glavnih atrakcija u gradu. Pogled s vrha pruža se na glavnu gradsku Ulicu Sergijevaca na kojoj se nalazi i sama Villa. Na minutu hoda je nalazi  Slavoluk Sergijevaca, a na 10ak minuta slavna pulska Arena .

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju