Na jugu Čilea prodaje se privatni otok netaknute prirode i zapanjujuće ljepote koji se prostire na čak 44.000 hektara, odnosno 440 četvornih kilometara. Površinom je veći i od najvećih hrvatskih otoka – Cresa i Krka.

Nazivaju ga Djevičanskim otokom, a potencijalnim kupcima nudi nevjerojatno mjesto za bijeg od užurbane svakodnevnice u jednom od najljepših mjesta na svijetu - Patagoniji.

Otok se nalazi u rijetko naseljenoj regiji Aysen u južnom Čileu na izoliranom mjestu s malom naseljenošću. Do njega se može doći tek brodom i helikopterom.

Obiluje pak prirodnim ljepotama. Sadrži raznoliku vegetaciju – od bujnih šuma do močvarnih livada po imenu mallines, koje su dom brojnih vrsta ptica poput crnih čaplji, orlova i kondora. Ima svoju planinu, dva jezera, nekoliko rijeka, brojne lagune i prekrasne pješčane plaže.

Privatni otok za 32 milijuna eura

S obzirom na ukupnu površinu, položaj i prirodne ljepote, dolazi s relativnom niskom cijenom od tek 35 milijuna američkih dolara, odnosno oko 32 milijuna eura.

Poznavatelji tržišta privatnih otoka zaključili su kako je ta lokacija idealna za (bogate) prepere – ljude koji se aktivno pripremaju kako bi preživjeli i možebitnu apokalipsu. Otok nema izgrađene infrastrukture te ga je moguće prilagoditi vlastitim potrebama.

Čile je jedna od zemalja s najmanjom vjerojatnošću da će se suočiti s nuklearnom prijetnjom. Znatno je udaljen od bilo kojeg izgrađenog područja koje bi moglo biti mjesto napada u slučaju nuklearnog rata.

S druge strane, ima ogromne rezerve privatnih resursa, uključujući i velike izvore pitke vode, koji bi pomogli vlasnicima da prežive kataklizmu.

Kako izgleda privatni otok na jugu Čilea koji se prodaje za 32 milijuna eura, pogledajte na stranicama tvrtke Hall & Hall.

(Novi) najjužniji grad na svijetu: Najudaljenije mjesto do kojeg se možete dovesti automobilom Puerto Williams - 1 Puerto Williams - 2 Puerto Williams - 3 +1 Puerto Williams - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju