Calanque d'En-Vau najljepša je plaža u Nacionalnom parku Calanque koji se prostire na oko 520 četvornih kilometara u Južnoj Francuskoj između Marseillea, Cassisa i La Ciotata. Neki tvrde da je i jedna od najljepših plaža u Francuskoj, ali i na cijelom Mediteranu.

Riječ je o atraktivnoj šljunčanoj plaži koju okružuju visoke litice i kristalno plava voda. Zbog svojeg uvučenog položaja skrivena je od znatiželjnih pogleda, a mnogi se na njoj osjećaju kao posljednji ljudi na svijetu.

Slika nije dostupna Putovanja (Ne)stvarna: Plaža s najljepših razglednica koju barem jednom treba vidjeti uživo

Do plaže se može doći iz smjera mora brodicom ili s kopna – pješice. Pritom imajte na umu da od Cassisa do plaže u prosjeku treba oko dva sata žustrog pješačenja, a iz Port Mioua sat vremena manje.

Put je u suprotnom smjeru nešto duži zbog uspinjanja po stijenama, pa se niti ne preporučuje za vrijeme velikih vrućina u srpnju i kolovozu. Štoviše, zbog mogućnosti od požara usred ljeta staze do Calanque d'En-Vau su nekad zatvorene za javnosti. Svakako provjerite prije nego što tu krenete.

Slika nije dostupna Putovanja (Ne)stvarna: Plaža s najljepših razglednica koju barem jednom treba vidjeti uživo

Plažu je popularizirao film "Fantomas" iz 1964. – svojevrsna francuska verzija Jamesa Bonda koja je oduševila svijet. Upravo na Calanque d'En-Vau francuske vlasti tragale su za neuhvatljivim Fantomasom.

Kako ona izgleda, otkrijte u fotogaleriji.

Skrivena šljunčana plaža Skrivena šljunčana plaža (Foto: Shutterstock)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju