"Često, kada pričamo o Bosni i Hercegovini, spominjemo tu nevjerojatnu prirodu kojom se toliko ponosimo. Pričamo o jezerima i rijekama, vodopadima i planinama od kojih zastaje dah. A nekako mi se čini da ta priroda nigdje ne dolazi toliko do izražaja kao na Prokoškom jezeru. Zaista to mislim", otkrio nam je putopisac iz Bosne i Hercegovine Robert Dacešin nakon što je posjetio predivno jezero na planini Vranici.

Vranica je vječna inspiracija planinara, putnika i fotografa – a s predivnim kadrovima te veličanstvene planine koja se smjestila u središnjem dijelu zemlje vratio se i Boris Trogrančić. Kako je on doživio to remek-djelo prirode, možete provjeriti u našoj galeriji, kao i na njegovu Facebooku ili kanalu na YouTubeu.

Nadkrstac, koji predstavlja i najviši vrh Vranice, s visinom od 2112 metra je i peti najviši vrh u Bosni i Hercegovini, a mogu ga osvojiti i oni koji nisu u "formi života". Vranica nije divljakuša, pitoma je i blaga, a mnogi će reći da je najljepša netom nakon što se sunce probudi – ili ode na počinak. Odlučite li istražiti puteve, pašnjake i staze Vranice, smještaj možete potražiti u drvenim kolibama, gdje ćete se ugrijati i skupiti snagu za šetnju do nekih od vrhova. Bijela gromilica, Devetaci, Kota 2028, Krstac, Ločika, Rosinj, Treskavica viši su od 2000 metara i nude predivan pogled na okolicu, kao i polja borovnica i brusnica, makadame i pašnjake. Do tada uživajte u kadrovima Borisa Trogrančića. 

Bijeg za vikend: Najljepša slavonska planina, koja ni one najizbirljivije neće ostaviti ravnodušnima… Ni gladnima PD Jankovac PD Jankovac Park prirode Papuk +9 Tauberove stijene

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju