O stvarima koje morate vidjeti ili isprobati dok ste Londonu već ste sigurno čitali ili čuli iz nekoliko izvora. Taj popis zaista je dugačak i kad pomislite da više ništa ne postoji, uvijek iskoči neka nova aktivnost. Jedna od takvih jest i tura Da Vincijeva koda po Londonu.

Svijet iz knjige Dana Browna smješten je u Londonu

Svjetski bestseller Da Vincijev kod zaintrigirao je čitatelje diljem svijeta svojom kontroverznom teorijom o zavjeri katoličke crkve, a veliku je uspješnost postigla i njegova filmska adaptacija. Velik dio radnje odvija se u Ujedinjenom Kraljevstvu, od čega su najuzbudljivije scene u Londonu. Likovi Langdon, Neveu i Teabing, nakon što shvate da trag do kripteksa nije u Francuskoj, već u Engleskoj, zapute se prema Londonu te tamo nastavljaju svoju avanturu. Po putu uspijevaju otvoriti kripteks, no shvaćaju da postoji drugi koji moraju otvoriti kako bi bili bliže otkrivanju tajni svetog grala.

Uđite u svijet vitezova Templara

London nudi raznorazne atrakcije, a jedna od njih je i tura Da Vincijev kod. Odlučite li se za ovu zabavnu turističku turu, posjetit ćete neke od glavnih mjesta događanja ove uzbudljive priče. Priča će vas voditi do ulice Fleet Street gdje možete razgledati antičku crkvu Templara koja se pojavljuje u knjizi i filmu i u kojoj možete razgledati kipove vitezova.

Prošećite putevima glavnih likova

U ovoj ćete avanturi imati priliku prošetati i ulicom gdje su Robert Langdon i Sophie Neveu pobjegli od Remyja, a vodit će vas i do Westminster Abbeyja. Osim što ćete proniknuti u Da Vincijev kod, vidjet ćete i neke od glavnih gradskih znamenitosti i mjesta poput Trga Trafalgar i Whitehalla. U sklopu obilaska, posjetit ćete i Nacionalnu galeriju kako bi vidjeli neka Da Vincijeva djela.

Što sve morate znati prije rezervacije?

Riječ je o privatnoj turi koja traje otprilike 2 i pol sata. Dogovarate ju u nekoj od agencija, a može zaprimiti između 1 i 20 osoba, a cijena po osobi je 80-ak kuna. Mjesto sastanka je na podzemnoj stanici Temple, a završava kod Westminsterske opatije. Više informacija o ovoj uzbudljivoj turi pogledajte na web stranici britanske agencije za filmske ture.

Luksuzni istarski hotel u kojem će gosti jesti ono što sami uberu Noel Buje - 10 Noel Buje - 9 Noel Buje - 8 +14 Noel Buje - 7
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju