Otvaranje sezone započinje legendarnim koncertom otvaranja sezone skijanja 30. studenog 2019. na kojem nastupa njemački reper CRO – poznatiji i kao „Onaj s panda maskom“. Za vas koji ne poznajete CRO muziku, provjerite LINK.

Konačan početak zimskih radosti proslavit će se u razdoblju od 28. studenog do 1. prosinca 2019. u mjestu sa najviše snijega Austrije a ulaznice za koncert Ski-Openinga u prodaji su
u turističkom uredu Obertauerna ili na www.obertauern-tickets.com.

Stići do Obertauerna, koji se nalazi na 1752 m/nv, najjednostavnije je automobilom iz smjera Rijeke (315 km) ili Zagreba (340 km) preko Ljubljane i Villacha.

Okružen sa više vrhova od gotovo 2500 m te, s ukupno 100 km skijaških staza, Obertauern je prava poslastica za one željne neprekidnog skijanja ili boardanja. Skijališta su koncipirana tako da se nakon spuštanja niz jednu od padina automatski prebacujete se na novi lift koji vas vodi na novu stazu pa tijekom dana imate mogućnost u potpunosti zaokružiti cijelo mjesto skijajući svim stazama. Takav kružni obilazak mjesta se naziva "Tauernrunde Circuit".

Neposredno uz polazne liftove nalaze se brojne skijaške i snowboard škole gdje zaista možete naučiti sve potrebno da biste ovladali zimskim sportovima.

U ponudama škola ima svega i za sve uzraste. Osim skijanja, imate mogućnost otići sa vodičem na šetnju krpljama kroz duboki snijeg, unajmiti opremu za skijaško trčanje, isprobati kite boarding ili ovladati spuštanje stazama na Snowbikeu kojeg smo imali priliku probati. Za klince ima 6,5 km staza za sanjkanje ili vožnja saonicama koje vuku konji. Možda za one najspremnije za najaktivniji odmor.
Gnadenalm centar je mjesto za sve koji traže aktivan odmor. Nudi 15 km savršeno uređenih staza za skijaško trčanje uz mogućnost unajmljivanja i i Biathlonske opreme.

Schischule Koch jedina nudi mogućnost skijanja na snowbikeu te potpisnik ovih redaka ne krije svoje oduševljenje "snježnim biciklom".

Osim po skijaškim stazama Obertauern je poznat po zabavama nakon skijanja odnosno popularnim après ski partijima koji nerijetko traju do ranjih jutarnjih sati. Postoji više lokala ili klubova u kojima se možete odlično provesti - među najpopularnijima su Luerzer Alm i Latsch'n Alm.

Ako pak u bilo koje doba dana ili noći ožednite ili ogladnite, gastro i eno ponuda su zaista na nivou te za svačiji ukus - od tradicionalnih restorana do preko pizzerija, barova, lounge barova, kafića ili skijaških koliba na kojima uvijek možete naći okrjepu ili zalogaj.

Obertauern je zasigurno oboje: obiteljsko skijalište kao i sjajna Après ski Arena. Odredište u kojem će svatko pronaći ono što mu najbolje odgovara.

Sve dodatne informacije o ovom čarobnom skijalištu provjerite na službenim stranicama mjesta www.obertauern.com


 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju