Ljeto je iza nas i uskoro će već, ako i nisu, početi priče o zimskim radostima. No jasno je i da neki od nas ne vole nikako zimu i ne vide kako u njoj uživati na bilo koji način. Za takve, našli smo pet destinacija gdje vječno sunce sja ili bolje rečeno – nikad ne pada snijeg.

Djevičanski otoci

Svi koji su bili na otocima koji su dali legendarnog košarkaša Tima Duncana, kažu kako su tek vidjevši otoke, saznali kako doista izgleda raj na zemlji. Prosječna godišnja temperatura iznosi 23 stupnja celzijevih, tako da vam je jasno kako su vam ovdje 90 posto vremena dovoljne natikače i kratki rukavi. Najniža temperatura ikad zabilježena bila je 13 stupnjeva, što se ovdje smatra težom zimom. I da, dodajmo da snijeg nije pao nikad, a uvjereni smo da ga nećete donijeti ni vi.

Guam

S obzirom na blizinu ekvatora, ovdje su temperature još više, a snijeg je toliko nepoznata pojava da se ne bismo čudili da u Guamu riječ za snijeg niti ne postoji. Toplo je i sunčano, a najniža zabilježena temperatura iznosila je 18 stupnjeva. Hej, 18 stupnjeva! Na temperaturi oko te u Guamu se traže jakne jer je u pitanju teška iznimka... Pritom je sjajno što je temperatura uvijek između 25 i 30 stupnjeva, dakle – konstantno toplo.

Kairo, Egipat

Dobro, piramide i snijeg, također ne idu ruku pod ruku. S obzirom na pustinjsko okruženje, to i nije neko čudo (mada ima i mjesta u pustinjama gdje snijega zna biti), a Kairo ima izuzetno suhu klimu. Snijeg je ovdje nepoznat pojam, a i kiša je prava pravcata rijetkost te je godišnje padne izuzetno malo. Naravno, temperature i ovdje obično pokazuju preko 20 celzijevaca...

New Delhi, Indija

Zimu u Indiji, za razliku od većine svijeta, karakterizira iznimno suho vrijeme. Zanimljivo je i da, iako stanovnicima New Delhija zamrzavanje nije nepoznato, s obzirom da temperatura zna doći do nule, ovdje ama baš nikad nećete vidjeti ni pahuljicu snijega. Jednostavno, ako žele uživati u zimskim radostima, stanovnici glavnog grada trebaju potražiti druga rješenja.

Fidži

I dok „susjedni“ Novi Zeland nekad vidi snijeg, makar na planinama, na Fidžiju je snijeg posve nepoznat pojam. Tome naravno pomaže lokacija u južnom Pacifiku te tropska klima. Sve to itekako pomaže i pri dolasku turista tijekom cijele godine, jer je ovdje vrijeme uvijek iznad ugodnih 20 stupnjeva...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju