Neboderi Oaza (Oasis Towers) donose privid prirodnih stijena usred betonske džungle u kineskom gradu Nanjing. Riječ je o stambeno-poslovnom kompleksu koji se planira graditi na rubu financijske četvrti Jiangbei New Area.

Ovaj stambeno-poslovni kompleks sastoji se od dva nebodera visoka 150 metara u obliku slova L koji su okrenuti jedan prema drugome. Zamisao su Winyja Maasa i Wenchian Shi iz arhitektonske tvrtke MVRDV.

Svaki neboder trebao bi imati po 40 katova, a izgled njegovih rubova trebao bi oponašati stjenovit krajolik Kine.

Balkoni terasa kaskadno će se spuštati niz stambene blokove pretvarajući zgrade u okomite vrtove. Stambeni objekti su strateški raspoređeni tako da primaju dovoljno sunčeve svjetlosti na svim razinama.

Priroda je zastupljena kroz slojevit i zakrivljen dizajn nebodera, ali i kroz stvarne biljke i stabla koje će ovdje biti posađena – posebice na krovu zgrada. Na krovu će biti postavljeni i kolektori za prikupljanje kišnice koja će se filtrirati prije nego što iskoristi za održavanje infrastrukture nebodera.

Ova neobična zelena oaza ima brojne funkcije – ona donosi prijeko potreban stambeni prostor u grad koji se neumoljivo širi i dašak svježine usred betonske džungle. Povrh svega, ona će pružiti prirodan zaklon i predah od vrućina svim stanovnicima i posjetiteljima Oasis Towersa.

Neboder u kojem će vlasnici parkirati auto u svojim stanovima bez obzira na to na kojem katu živjeli Neboder Bentley Residences na Floridi - 4 Neboder Bentley Residences na Floridi - 5 Neboder Bentley Residences na Floridi - 2 +1 Neboder Bentley Residences na Floridi - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju