U potrazi ste za neobičnim domom? Što kažete na kuću smještenu u nekadašnju vjetrenjaču koja na sebi još uvijek ima pričvršćena jedra? Vjetrenjača Charing pravo je rješenje.

Nalazi se na brdu Charing u istoimenom selu u Kentu u jugoistočnoj Engleskoj, a izgrađena je u prvoj polovici 19. stoljeća. Štoviše, označena je na lokalnim kartama koje datiraju još iz 1819. godine.

Slika nije dostupna Putovanja Odmor iz snova: Unajmite privatni otok u blizini Venecije

Do 1891. godine energija vjetra se koristila za mljevenje brašna u trima mlinovima unutar zgrade zbog čega su je neki zvali i Field Mill (poljski mlin). Danas su oni uklonjeni, a prostor je preuređen u idilično mjesto za život.

Unutar vjetrenjače nalaze se tri spavaće sobe s kupaonicom, kuhinja, dnevna soba, kao i velika primaća soba. Na raspolaganju su i dva parkirana mjesta, dok s vrha vjetrenjače puca prekrasan panoramski pogled na Kent.

Slika nije dostupna Putovanja Teško je naći slobodni termin! Ptičja kućica na stablu koja je idealna za parove

Vjetrenjača je u vlasništvu Jo Rogers i njezine obitelji od 2002. godine, a nedavno su je stavili na tržište te je prodaju po cijeni od 945.000 funti, odnosno oko 7,8 milijuna kuna.

Visoku cijenu opravdava potpuno preuređena zgrada, ali i činjenica da je riječ o rijetkoj vjetrenjači staroj dva stoljeća koja na sebi ima još uvijek pričvršćena jedra.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju