Italija je uvijek pravi izbor, pa nije ni čudo što dobar dio nas odmor želi provesti upravo tamo. Divno je razgledavati povijesne gradove i muzeje, ali nekad je i dobra ideja naći mir i tišinu. S obzirom na to da se na Airbnbu iznajmljuje cijeli otok s vlastitom seoskom kućom u blizini Venecije, sjajnom nam se čini ideja počastiti se takvim odmorom...

Okružena lagunom i dostupna brodom, ružičasta kuća na otoku Falconera nudi ukupno sedam spavaćih soba, u kojima može maksimalno prespavati čak 16 osoba. Cijena za noćenje krajem rujna iznosi nešto manje od 5 tisuća kuna ako računamo da u kući spava 16 ljudi, no ako recimo odete s nekim parom i bude vas četvero, noćenje će vas u navedenom terminu stajati oko 1500 kuna.

 

 

Kad unajmite kuću, na otoku ste sami i možete se slobodno kretati kud vas volja. Mogući su i izleti brodom, no kad već imate takav mir, tko bi poželio dalje ikamo ići... „Naš otok nudi priliku za potpunu relaksaciju tek deset minuta od Venecije. Na otoku se ljudi odmaraju od stresa i mnogi se žele vratiti prije nego što uopće odu“, pojašnjava Anna Sarzetto, koja iznajmljuje nekretninu na otoku.

U svakom slučaju, ako ste ikad htjeli savršeni odmor, a da vam je Venecija nadomak ruke, čini nam se da ste ga ovom pričom – pronašli.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju