Bliži se Svjetsko prvenstvo u Kataru, a mnogima su karte već u rukama. Ako ne za tribine, onda barem za avion i istraživanje svega što Katar i njegova prijestolnica nude. Kako bismo vam olakšali snalaženje u živahnim i šarenim ulicama Dohe, evo nekoliko kvartova koji oduševljavaju posjetioce i koje vrijedi posjetiti.

West Bay

West Bay je ono što nam prvo dođe na oči kada pomislimo na Dohu ili Katar – blještavi i visoki stakleni neboderi tik uz rivu, more i palme. Ovdje se nalaze neki od najviših katarskih nebodera te neki od najvažnijih državnih ureda i stranih ambasada. Smatra se jednim od najluksuznijih kvartova u gradu, što se može vidjeti i po ogromnim vilama i raskošnim rezidencijama. Tu su također i vrhunski hoteli, od Hiltona do Ritz-Carltona, te brojni restorani i šoping centri.

Al Dafna

Susjedni kvart West Baya svakim danom sve se više približava tituli „srca grada Dohe“ i tome da postane njen novi centar zbivanja. Ovdje se nalazi City Center Mall, jedan od najvećih šoping centara Bliskog Istoka – naime, proteže se preko 140 000 metara kvadratnih. Posebno valja izdvojiti tzv. Katara Cultural Village, „selo kulture“ u kojem se nalaze kazališta, koncertne dvorane, izložbe i muzeji, te poznati amfiteatar izgrađen po uzoru na slavne antičke.

Al Jasra

Al Jasra je ona druga strana Dohe za koju mnogi često zaborave (ili čak nisu svjesni) da postoji. Riječ je o povijesnom naselju koje već djeluje kao Orijent kakvog poznajemo. Stari bazar, krivudave ulice, mirisi začina, vreva i buka - sve ovo vraća nas u sjećanja na Jordan, Egipat, Maroko… Najpoznatiji bazar je tzv. Souq Waqif. Premda izgleda tipično „katarski“ uredno i moderno jer je smješten unutar povijesne zgrade, star je više od stotinu godina i u njemu ćete pronaći brojne suvenire, ručne radove, začine, odjeću, ali i restorane i kafiće u kojima možete predahnuti uz čaj, kavu i nargilu.

Al Waab

Al Waab je kvart poznat i pod nazivom Al Baaya. Poznat je po mnoštvu zelenila i predivnoj prirodi, te naravno – po najvećem gradskom parku Aspire Park. Čak i njegovo ime upućuje na „prostranstvo u kojem se nalazi mnoštvo sadržaja“. Idealan je za obitelji i djecu jer se ovdje također nalaze i gradski ZOO te tematski park Gondolania za čije će vam aktivnosti – od klizališta do venecijanske vožnje brodićem – trebati cijeli dan. Uživajte!

Najčišći i najsigurniji na svijetu? Grad u kojem uživa samo 350 tisuća sretnika, a uskoro će ugostiti Svjetsko prvenstvo u nogometu Doha - 4 Doha - 2 Doha - 1 +5 Doha - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju