S obzirom na kontinuirani porast troškova života, vikend-putovanje može se činiti kao luksuz. Ali to ne mora biti slučaj, jer još uvijek postoji mnogo pristupačnih destinacija - osobito ako putujete udvoje. Ako želite pobjeći na romantični vikend s ograničenim proračunom, novo istraživanje Jersey Island Holidaysa moglo bi vam biti od koristi.

Analizirajući prosječnu cijenu taksija, alkohola, smještaja, večere i ostalog tijekom dva dana, istraživanje je došlo do popisa najpovoljnijih europskih destinacija za vikend udvoje. Pa iako ovdje nema razvikanih odredišta, možda vam i ovaj popis pomogne te poželite vidjeti neki od ovih gradova...

Banja Luka novo - 7 Banja Luka novo - 7 (Foto: Turistička zajednica BL)

Najpovoljnijim odredištem u istraživanju proglašen je grad Niš u Srbiji, gdje vam za vikend treba tek 125 eura. Treći po veličini grad u Srbiji također nudi arsenal toga što možete vidjeti i raditi - ovdje ćete pronaći sve, od rimskih ruševina i srednjovjekovnih utvrda do drevnih toplica.

Sljedeća dva najjeftinija grada bila su u Bosni i Hercegovini: Banja Luka, gdje će vas vikend stajati otprilike 135 eura, te Tuzla, gdje prosječna potrošnja iznosi 5 eura više. Balkanska odredišta dominirala su popisom, što se da vidjeti i prema ostatku popisa deset najpovoljnijih gradova:

Niš, Srbija

Banja Luka, Bosna i Hercegovina

Tuzla, Bosna i Hercegovina

Priština, Kosovo

Skopje, Sjeverna Makedonija

Podgorica, Crna Gora

Kišinjev, Moldavija

Debrecen, Mađarska

Lublin, Poljska

Beograd, Srbija

5 manje poznatih, a genijalnih europskih gradova u kojima ćete dobiti više za svoj novac Berat, Albanija Piran +0 Tarnow
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju