Nedaleko od Afričke obale pronaći ćete Tenerife, dio Kanarskog otočja koji je primamljiv tijekom cijele godine zbog brojnih sunčanih dana i ugodnih temperatura.

Osim plivanja i ronjenja, istraživanja gastronomije i brojnih aktivnosti kojima se možete baviti, poput primjerice promatranja noćnog neba u astronomskom opservatoriju ili planinarenja, Tenerife ima još pokoji adut. Jedan od njih su prirodni bazeni koji pružaju potpuno drukčije iskustvo kupanja nego ono u moru ili hotelskom bazenu. Iako su predivni, prirodni bazeni mogu biti i opasni za nevremena kada su veliki valovi pa se savjetuje i doza opreza, ali nađete li se na Tenerifima definitivno vrijedi baciti oko na njih.

Garachico Garachico (Foto: Shutterstock)

Hit-mjesto

Garachico, ili kako ih zovu lokalci, El Caleton, nastali su tijekom vulkanske erupcije 1706. godine, a danas su itekako popularno odredište za kupanje – osobito tijekom vikenda, kada je i najveća gužva.

Val za valom

Impresivni Bajamar idući je na popis prirodnih bazena koji se smjestio nedaleko od grada San Cristóbal de La Laguna, gdje ćete naći i tuševe i kabine za presvlačenje, a najpoznatiji je po predivnim valovima.

Otvoren zimi 

Nedaleko je i Punta del Hidalgo, koji je otvoren i zimi, a u pauzi između kupanja navratiti možete u jedan od barova i pijuckati omiljeno piće.

Los Gigantes Los Gigantes (Foto: Shutterstock)

Opasan, ali predivan

Charco de Isla Cangrejo u Los Gigantesu jedan je od opasnijih prirodnih bazena u kojem treba biti itekako oprezan, posebno za velikih valova. No i sam pogled na njega je fantastičan.

Zalasci sunca

Jedan od najboljih bazena za promatranje zalazaka sunca pronaći ćete u La Guanchi – Charco del Viento, koji je osobito lijep uvečer.

Vodena masaža

U srcu La Jace (Arico) smjestio se mali, ali fantastičan prirodni bazen koji lokalci zovu i prirodnim whirlpoolom, jer pruža opuštajuću hidromasažu.

Najopasnije na svijetu: Drvo ispod kojeg se ne biste trebali sakriti kada pada kiša Karibi Hippomane mancinella Hippomane mancinella +0 Hippomane mancinella

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju