Razvedena obala, lijepe plaže i čisto, tirkizno more uvjerljivi su argumenti kojima francuski Vogue preporučuje svojim čitateljima da posjete hrvatske plaže – barem virtualno, za sada. Na njihovoj se listi našlo osam ljepotica, a čak su po dvije s Hvara i iz Dubrovnika. Iako su prekrasne, na plažama s popisa je najčešće teško naći mjesto za ručnik ili je potrebno platiti ulaznicu, a sudeći prema anketama, Hrvati većinom ipak najviše vole plaže na kojima nema gužve.

Zlatni rat, Bol

Bolska plaža koju okružuje tirkizno more popularna je i zbog vjetra koji dopušta sate i sate jedrenja na dasci, kao i drugih zabavnih morskih sadržaja.

Punta rata, Brela

Kao što pišu Francuzi, Punta rata dokaz je da mediteranski raj i dalje postoji. Između stijena i borova lako je naći mjesto za uživanje u prirodi.

Betina špilja, Dubrovnik

Prekrasno očuvana, Betina je dostupna samo morskim putem, što je čini posebnom. Betina špilja šljunčana je plaža koja se nalazi u špilji koja je okrenuta prema jugoistočnoj strani tako da u popodnevnim satima nema sunca niti jako visokih temperatura.

Stiniva, Vis

Jedan od najljepših hrvatskih otoka Francuze fascinira i zbog svoje burne prošlosti, a plaža Stiniva osobito im je privlačna. Nakon što je proteklih godina uporno na listi najljepših europskih plaža i našla se na popisima brojnih magazina za putovanja i blogera, Stiniva na Visu više nije tajna.

Uvala Lozna, Hvar

Na popisu se našla i privatna plaža The Little Green Bay ispred istoimenog hotela na otoku Hvaru, u uvali Lozna. Kutak u kojem je vladao mir čak i kada je Hvar bio prepun turista, poseban je i zbog toga je cilj hotela razmaziti goste koliko mogu.

Nugal, Makarska rivijera

Miljenica nudista, plažu Nugal Francuzi uspoređuju s bajkom koju vrijedi otkriti na Makarskoj rivijeri. Sklad mora i zelenila, nadomak Tučepa privlači i domaće i strane turiste u taj kutak Hrvatske.

Dubovica, Hvar

Dubovica je još jedan hvarski biser koji treba upisati u kartu, prema preporuci Voguea. I zbog toga što je uvala zaštićena od snažnog vjetra, i zbog čistog mora.

Banje, Dubrovnik

Na jednoj od najpoznatijih hrvatskih plaža, Banjama u Dubrovniku trenutačno nema gužve, no prošlih sezona nije bilo šanse za uživanje u miru. No tišina nije ono što privlači strance na Banje, nego upravo taj šušur i prekrasan pogled na Dubrovnik.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju