Time Out magazin popisao je 40 najkul četvrti na svijetu za 2023. godinu. Riječ je o popisu koji je osmišljen kako bi prikazao četvrti koje imaju najbolju kombinaciju pristupačne i fine hrane, zanimljive kulture, uzbudljivog noćnog života, ali i ona mjesta koja njeguju povezanu zajednicu.

Na prvom mjestu ljestvice našao se Laureles u kolumbijskom gradu Medellinu, koji je prepun pitoresknih zelenih parkova, ulica s drvoredima, studija za jogu i malih kafića.

Iako je postao iznimno popularan u posljednjih nekoliko godina, i dalje je sačuvao ugođaj tradicionalnog kolumbijskog susjedstva pa ćete po ulicama i dalje vidjeti stare prodavače voće kako guraju kolica i nude sočne darove prirode.

Kada se zaželite dobre zabave, prošećite do dijela poznatog pod nazivom La 70, odnosno takozvane party ulice s najboljim restoranima, barovima i kasnonoćnim salsa-klubovima u Medellinu, a možda i cijeloj Kolumbiji. Dobar izbor za provod je i stadion Atanasija Girardota koji osim sportskih događanja predstavlja i glavno mjesto za koncerte u Laurelesu.

I Carabanchel u Madridu se nalazi na popisu najkul četvrti I Carabanchel u Madridu se nalazi na popisu najkul četvrti (Foto: Shutterstock)

Laurales slijedi Smithfield u Dublinu i Carabanchel u Madridu. Među najkul četvrtima za 2023. godinu našli su se i dijelovi poznatih metropola – sve od Kopenhagena i Amsterdama do New Orealnsa, Melbournea, Hong Konga i Tokija.

Nažalost, niti jedna četvrt s šireg popisa na kojoj se nalazi 40 svjetskih gradova nije iz Hrvatske, pa ni s područja bivše Jugoslavije. Nama najbliži kul kvart po mišljenju Time Outa je Isola, a nalazi se u Italiji, točnije u Milanu na osmom mjestu ljestvice.

Nastavite čitati tekst i pronađite deset najkul četvrti na svijetu prema mišljenju magazina TimeOut, a cijeli popis pronađite ovdje.

Najkul četvrti u 2023. godini prema mišljenju Time Out magazina:

  1. Laureles, Medellin, Kolumbija
  2. Smithfield, Dublin, Irska
  3. Carabanchel, Madrid, Španjolska
  4. Havnen, Kopenhagen, Danska
  5. Sheung Wan, Hong Kong
  6. Brunswick East, Melbourne, Australija
  7. Mid-City, New Orleans, SAD
  8. Isola, Milano, Italija
  9. West, Amsterdam, Nizozemska
  10. Tomigaya, Tokio, Japan

Samo tri sata od granice nalazi se metropola u kojoj vaš novac vrijedi više, a zabava ne prestaje Bratislava Bratislava - 6 Bratislava - 5 +2 Bratislava - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju