Trup putničkog aviona Boeing 737 pretvoren je u luksuzni stan od 100 kvadrata koji se iznajmljuje na Baliju. Ovaj neobična smještajna jedinica nalazi se 150 metara iznad mora – na litici s pogledom na indonezijsku plažu Nyang Nyang.

Dizajnerskom studiju Geometrium povjeren je zadatak transformacije njegove unutrašnjosti u luksuzni smještaj.

Umjesto redova avionskih sjedala u trupu se sada nalaze dvije spavaće sobe za maksimalni smještaj četiriju osoba. Na raspolaganju vam je kuhinja s dnevnim boravkom, kupaonica, pa čak i jacuzzi.

Spavaća soba u rashodovanom Boeingu 737 Spavaća soba u rashodovanom Boeingu 737 (Foto: Profimedia)

Na krilu aviona smještena je pak prostrana terasa, do čijeg ulaza vode betonske stepenice. Uz avion nalazi se bazen na otvorenom, ali i prostor za roštilj.

Private Jet Villa

Rashodovani Boeing 737 prodan je na aukciji u Indoneziji još 2008. godine. Kupljen je s namjerom da ga se prizemlji i u njemu otvori restoran na Baliju. No zbog propale investicije to se nikad nije dogodilo.

Uz avion se nalazi i bazen Uz avion se nalazi i bazen (Foto: Profimedia)

Avion je skupljao hrđu 13 godina, a potom je lokalni poduzetnik Felix Demin u njemu vidio nevjerojatni turistički potencijal. Avion je premješten u regiju Uluwatu na Baliju, renoviran je, preimenovan u Private Jet Villa te otvoren za javnost u prosincu prošle godine.

Cijena, pitate se? Između 2000 do 3000 eura na noć.

Kako avion sad izgleda iznutra, provjerite u fotogaleriji na početku teksta.

Ostat ćete bez daha! Indonezijski otoci koji su opasna konkurencija Baliju Raja Ampat - 39 Raja Ampat - 23 Raja Ampat - 21 +4 Raja Ampat - 25

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju