Baia do Sancho u vulkanskom arhipelagu Fernando de Norongha, koji je smješten 300-tinjak kilometara od brazilske obale, putnici Tripadvisora proglasili su najboljom plažom na svijetu u 2023. godini.

Nazivaju je i rajskom plažom, što ne čudi one koji su barem jednom u životu kročili po njoj. Riječ je o divnoj pješčanoj plaži okruženoj gustim zelenilom i modrim Atlantskim oceanom u kojem plivaju šarene ribe, morske kornjače i dupini.

Do nje nije lako doći, što doprinosi njezinoj posebnosti. Možete unajmiti brodić i doploviti do nje ili doći pješice uskim i strmim puteljkom.

Baia do Sancho pobijedila je po šesti put u izboru Travellers' Choice Best of the Best u kojem su sudjelovali korisnici Tripadvisora, a prema njihovim ocjenama prikupljenim u periodu od 1. siječnja do 31. prosinca 2022. godine.

Reynisfjara plaža, Island Reynisfjara plaža, Island (Foto: Shutterstock)

Brazilsku plažu na ljestvici najboljih slijedi Eagle na Arubi, dok je brončanu medalju dobila plaža Cable u Zapadnoj Australiji.

U izboru najboljih našle su se samo tri plaže iz Europe – plaža Reynisfjara s crnim pijeskom na Islandu na 4. mjestu, Praia da Falesia u Portugalu na 6. mjestu i Spiaggia dei Conigli u Italiji na 8. mjestu ljestvice.

Koje su sve plaže proglašene najboljima po izboru putnika Tripadvisora, pročitajte u nastavku teksta.

10 najboljih plaža po izboru putnika Tripadvisora:

  1. Baia do Sancho, Brazil
  2. Plaža Eagle, Aruba
  3. Plaža Cable, Australija
  4. Plaža Reynisfjara, Island
  5. Grace Bay, Turks i Caicos
  6. Praia da Falesia, Portugal
  7. Radhanagar, Indija
  8. Spiaggia dei Conigli, Italija
  9. Varadero, Kuba
  10. Kaanapali, Havaji

Jedna od najopasnijih na svijetu: Plaža na koju dolaze horde turista unatoč crnim statistikama Hanakapiai, Havaji - 1 Hanakapiai, Havaji - 5 Hanakapiai, Havaji - 3 +1 Hanakapiai, Havaji - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju