Na sam spomen „Velike jabuke“ svima je jasno kako je riječ o New Yorku. To je naziv „od milja“ i njujorčani ga nose s ponosom. I drugi američki gradovi nose poznate nadimke koji uglavnom imaju veze s kulturom i tradicijom i ti ih nadimci na neki način izdvajaju od drugih gradova.

New York: Velika jabuka

Ovaj nadimak grad je dobio 1920. kada je poznati sportski novinar John J. Fitzgerald napisao kolumnu u New York Morning Telegraphu o tome kako u gradu ima puno konjskih utrka i hipodroma. Pod „Velikom jabukom“ zapravo je mislio na najveću nagradu koju netko može osvojiti na takvim natjecanjima. 1930 - ih jazz muzičari počeli su grad zvati „Velikom jabukom“ i nakon toga nadimak je svima ušao u uho. U 70 - im godinama New York je bio na glasu kao nasilan i mračan grad i kako bi se popravila medijska slika o njemu, lansirana je kampanja u kojoj je kao logo grada bila velika crvena jabuka.

Philadelphia: Grad bratske ljubavi

Osnivač Philadelphie William Penn jako je cijenio antičku Grčku i spojio je riječi phileo (ljubav) i adelphos (brat) u nazivu grada. Tako je nastala Philadelphia, a njen je nadimak zapravo prijevod njenog grčkog značenja.

Philadelphia Philadelphia (Foto: Getty Images)

Chicago: Vjetroviti grad

Postoji nekoliko verzija priče o tome kako je Chicago dobio nadimak. Prva je verzija ona najočitija, jer s jezera Michigan puše ledeni vjetar. Ona zanimljivija priča ponovno ima veze s novinarima: urednik Charles Dana iz New York Suna prozvao je stanovnike grada (a pogotovo političare) „vjetropirima“ a samim time i grad „vjetrovitim“. Koja god verzija bila ona prava, nadimak je definitivno uvriježen dan danas.

Las Vegas: Grad grijeha

Na samu pomisao na Las Vegas pred očima vam se pojave kockarnice, svjetla i potoci alkohola. Ovaj grad nije oduvijek tako glamurozan. Početkom 20. stoljeća blok 16 bio je „crvena četvrt“ a blok 17 je bio mjesto na kojem se prodavao alkohol radnicima i putnicima. Kockanje je postalo legalno tek 1931. a 1950 - ih gradom je zavladala mafija koja je malo pomalo izgradila kockarsko carstvo.

Seattle Seattle (Foto: Getty Images)

Seattle: Smaragdni grad

Nadimak Seattlea nema nikakve veze s dragim kamenjem ali ima veze s nečim također dragocjenim. Naime, grad je nadimak dobio zbog prirodnih ljepota, zelenila koje okružuje grad. U samom centru nalazi se arboretum Discovery Park. Za nadimak ovaj put nisu zaslužni novinari, nego je nadimak izglasan na natječaju 1980. godine.