Brodice sampan neizbježan su dio panoramskog pogleda na Trang Anu. Riječ je o zaštićenom prostoru u Sjevernom Vijetnamu koji je stavljen na UNESCO-ovu listu Svjetske baštine 2014. godine, a koji je poznat po zapanjujućem sustavu špilja oko kojih ljudi žive neprekidno već posljednjih 30.000 godina.

Željeznička ulica u Hanoiju, Vijetnam - 3 Zanimljivosti Opasna ulica u kojoj vlakovi prolaze svega nekoliko centimetara od kuća i kafića

Brojni turisti žele istražiti ovo špiljsko bogatstvo u blizini Ninh Binha, uključujući i nekadašnji glavni grad Hou Lu – a najbolji su način za to upravo sampani. Ne čudi stoga što se ovdje može vidjeti na stotine usidrenih brodica kojima se kreće u istraživanje okolice, a koje iz zraka stvaraju nestvarne prizore.

Iako je uvijek gužva, lokalno stanovništvo tvrdi da nikad nema svađa tko će gdje parkirati, odnosno privezati svoj sampan. Nije važno tko je gdje usidren jer posla ima za sve.

Te jeftine brodice u Vijetnamu najčešće se rade od bambusa. Svaki sampan ima pojas za spašavanje, a pokoji je opremljen i suncobranom ili nekom drugom vrstom zaklona.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju