Samostan Taktsang poznatiji i pod imenom Tigrovo gnijezdo najprepoznatljivija je turistička atrakcija Butana. Ovaj budistički hram izdiže se na 3120 metara visine na rubu litice s koje puca prekrasan pogled na dolinu Paro.

Samostan je izgrađen u 17. stoljeću na mjestu na kojem je guru Padmasambhava navodno sletio te donio budizam s Tibeta, stoga ne čudi što se Tigrovo gnijezdo smatra najsvetijim mjestom u ovoj južnoazijskoj zemlji.

Taktsang je izgrađen u 17. stoljeću te je u potpunosti obnovljen početkom 2000-ih nakon velikog požara u kojem su uništeni brojni važni artefakti i slike.

Butan Putovanja Izvor sreće u Butanu zbog kojeg se ljudima u Hrvatskoj diže kosa na glavi

Uspon do samostana počinje na visini od oko 2100 metara (do kojeg možete doći automobilom), a na njega se preporučuje krenuti tek kad se aklimatizirate na specifične uvjete u Butanu.

Pred vama je strmi uspon dug oko četiri kilometara za koji će vam biti potrebno tri do pet sati hoda ovisno o fizičkoj spremi. Unatoč tome, ovaj samostan svake godine posjeti velik broj turista iz cijelog svijeta.

Cijeli kompleks ima devet različitih zgrada, a fotografiranje i snimanje u njima je – zabranjeno.

Antea u zemlji najsretnijih ljudi na svijetu: "Čini mi se da njihova sreća proizlazi iz neznanja" Butan - 44 Butan - 43 Butan - 42 +40 Butan - 41

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju