Assos je jedno od najslikovitijih mjesta na Kefaloniji, grčkom otoku kojeg još uvijek nije pregazio masovni turizam. Vole ga putnici koji se žele izgubiti u ljepoti usamljenih šuma, strmih litica i pješčanih plaža.

U blizini jedne od najljepših na otoku, plaže Myrtos nalazi se srednjovjekovnog mjestašce, skriveno od pogleda koje se smjestilo podno venecijanske tvrđave.

Kuće načičkane u obliku potkove s balkonima ukrašenim cvijećem, kao i strme uličice koje čuvaju tajne iz prošlost neki su od glavnih razloga zašto je Assos ucrtan na kartama putnika. Izvan sezone to mirno mjestašce od stotinjak stalnih stanovnika naglo naraste i začuje se šušur na glavnom trgu s kafićima i restoranima.

Dvorac s kojeg puca pogled na more jedna je od najvećih atrakcija. Sagradila ga je venecijanska vojska kako bi se zaštitila od Turaka, ali i pljački gusara. Obzirom na strateški položaj Assos je bio od velike važnosti za otok. Impozantni zidovi i prostor od 44 tisuće četvornih metara koji su nekoć bili odraz venecijanske snage danas su tek ruševine.

Osim ostataka zidina ondje se odlazi i vidjeti crkvicu svetog Marka.
Do 1956. dvorac je bio zatvor političkih zatvorenika koji u ondje živjeli, uzgajali žitarice i grožđe, ali nisu smjeli otići.

Torta od sira mnogima je omiljeni desert Hrana i piće Cheesecake s Nutellom: Recept za savršenu tortu od sira

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju