Dubai je nedavno objavio kako gradi luksuzno odmaralište u obliku Mjeseca koje je vrijedno 5 milijardi američkih dolara, odnosno oko 37 milijardi kuna.

Kanadska arhitektonska tvrtka Moon World Resorts Inc. dizajnirala je ovo osebujno odmaralište koje će biti visoko 224 metara te dodati dašak svemirskog glamura već prilično nevjerojatnom Dubaiju.

Moon Dubai bit će svojevrsna lunarna kolonija koja ima za cilj pružiti iskustvo svemirskog turizma na Zemlji. Obuhvaćat će 300 luksuznih stambenih jedinica za prodaju, privatni klub, toplice, kulturni centar, ali i središte za obuku agenata u svemirskim agencijama.

Mega projekt svoja vrata bi trebao otvoriti do 2027., a procjenjuje se da će dovesti dodatnih 2,5 milijuna turista u Dubai godišnje te dodatno ojačati njegovu turističku i gospodarsku poziciju na svjetskoj pozornici.

Moon Wordl Resorts je prošle godine objavio kako će slično lunarno odmaralište graditi u Las Vegasu u Sjedinjenim Američkim Državama, a koje će sadržavati sve od hotela i kongresnih dvorana do noćnih klubova i kasina.

"Mjesec" na Zemlji: Hoće li ovo biti najveća kugla na svijetu? Resort Mjesec - 1 Resort Mjesec - 4 Resort Mjesec - 3 +0 Resort Mjesec - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju