Taman smo dočekali proljeće da malo napunimo baterije na izletima i putovanjima, a nažalost dočekao nas je nastavak "zimske samoizolacije". Zato od doma strpljivo istražujemo i slažemo listu mjesta na koja idemo čim se opasnost od širenja virusa svede na minimum, odnosno dok ljudi koji znaju, kažu kako se slobodno možemo kretati i družiti.

Dobra vijest je da stručnjaci preporučuju odlazak u šetnje i u prirodu, ali uz obavezne mjere opreza i bez kontakata s drugim ljudima. Zato je i naš prijedlog da se malo odmorite od svega u prirodi, a jedno od najljepših mjesta na planetu smjestilo se u Hrvatskoj, točnije nedaleko od Obrovca.

Rijeka Krupa uspjela je na svojih, samo, 7 kilometara toka ugurati mnoštvo raznolikosti i neke od najljepših kadrova na Zemlji. Jedan od njih sigurno je i nevjerojatni Kudin most, iza kojeg se krije još bolja priča. Naime, početkom 19. stoljeća podno južnih padina Velebita mladi Kude zaljubio se toliko da je sagradio spomenuti most, kako bi u pratnji svatova prešao na drugu stranu i zaprosio svoju dragu Miliju.

Vjerujemo da fatalnoj Miliji nije ni trebao postaviti pitanje, da je i sam prelazak mosta dugog 109 metara, kojeg je gradio oko 2 mjeseca, bio dovoljan da mu se baci u zagrljaj i da život provedu sretni zajedno.

Ako vas je zainteresirao Kudin most i nevjerojatna Krupa koja se ulijeva u još jedan biser Zrmanju - isplanirajte izlet za vikend i zapamtite, mislite na svoja i zdravlje drugih.

Za sve avanturiste preporučujemo da posjet Krupi, Kudinom mostu i Zrmanji ostave za rujan i to nakon sudjelovanja na nevjerojatnom Velebit Highlanderu, avanturi u prirodi na kojoj se u 6 dana (od 12. do 17. rujna) prelazi gotovo cijeli Velebit. Nakon Highlander avanture, ove dvije rijeke savršeno će doći, kako bi se još malo upijale ljepote prirode, a nalaze se samo oko sat vremena vožnje od cilja rujanske velebitske pustolovine koji je u Starigradu Paklenici.

Avantura života: Gorštaci se okupljaju za prelazak više od 100 kilometara prekrasne divljine mitskog Velebita Highlander Velebit - 28 Highlander Velebit - 27 Highlander Velebit - 26 +24 Highlander Velebit - 25

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju