Ako se želite malo odmorite od svega u prirodi naš je prijedlog da posjetite jedno od najljepših mjesta na planetu, koje se smjestilo u Hrvatskoj, točnije nedaleko od Obrovca.

Rijeka Krupa uspjela je na svojih, samo, 7 kilometara toka ugurati mnoštvo raznolikosti i neke od najljepših kadrova na Zemlji. Jedan od njih sigurno je i nevjerojatni Kudin most, iza kojeg se krije još bolja priča. Naime, početkom 19. stoljeća podno južnih padina Velebita mladi Kude zaljubio se toliko da je sagradio spomenuti most, kako bi u pratnji svatova prešao na drugu stranu i zaprosio svoju dragu Miliju.

Vjerujemo da fatalnoj Miliji nije ni trebao postaviti pitanje, da je i sam prelazak mosta dugog 109 metara, kojeg je gradio oko 2 mjeseca, bio dovoljan da mu se baci u zagrljaj i da život provedu sretni zajedno.

Ako vas je zainteresirao Kudin most i nevjerojatna Krupa koja se ulijeva u još jedan biser Zrmanju - isplanirajte izlet za vikend i zapamtite, pripremite se primjereno za boravak u prirodi, ponesite čvrstu obuću i dovoljno vode za sve članove "ekspedicije".

Za sve avanturiste preporučujemo da posjet Krupi, Kudinom mostu i Zrmanji ostave za kolovoz i to nakon sudjelovanja na nevjerojatnom Velebit Highlanderu, avanturi u prirodi na kojoj se u 5 dana (od 20. do 25. kolovoza) prelazi gotovo cijeli Velebit. Nakon Highlander avanture, ove dvije rijeke savršeno će doći, kako bi se još malo upijale ljepote prirode, a nalaze se samo oko sat vremena vožnje od cilja kolovoške velebitske pustolovine koji je u Starigradu Paklenici.

Highlander Velebit: Sve sto trebate znati o nevjerojatnoj pustolovini koju možete doživjeti u Hrvatskoj Highlander Velebit - 9 Highlander Velebit - 7 Highlander Velebit - 6 +31 Highlander Velebit - 5

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju