Zima donosi nevjerojatnu ljepotu prirodi, a koji je bolji način za uživanje u njoj nego kada se možete vratiti u udobnu kuću i opustiti i ugrijati kako treba.

Slijedi pregled pet nevjerojatnih destinacija koje će vam pružiti opuštanje i bijeg od užurbanosti svakodnevnog života.

1. Mali Medo, Lika

Mali Medo je vaš vodič kroz neotkrivene čarolije Like, zelene oaze Hrvatske obgrljene plaštom Velebita. Ova destinacija pruža prostor za istraživanje prirode koja mijenja oblik iz mjeseca u mjesec.

Nema ništa poput šetnje kroz gustu šumu Velebita, gdje svaki korak otkriva novo čudo prirode. Nakon istraživanja, opustite se kraj kamina i uživajte u toplini svog privremenog doma.

Kuća za odmor je posebna na mnogo načina, a osim što ćete u njoj uživati u potpunoj privatnosti, ovdje će vam na raspolaganju biti i mnogi drugi sadržaji kao što su privatan wellness te predivan fire pit koji ćete sigurno koristiti u zimskim mjesecima. Kuća može smjestiti ukupno 8 osoba.

 
2. Kuća za Odmor Toni i Petar, Međimurje

Kuća za odmor Toni & Petar pruža pravi wellness odmor okružen starom šumom. Smještena u idiličnom okruženju, ova kuća nudi mir, svjež zrak i pjev ptica, idealan bijeg od gradske vreve. Sveti Martin na Muri, najsjevernija općina Hrvatske, domaćin je ove oaze, smještene samo nekoliko kilometara od Termi Sveti Martin i Aquaparka Martilandia. Ovdje se možete prepustiti tišini prirode, šetati stazama oko kuće, ili jednostavno uživati u wellness sadržajima koje nudi Toni & Petar. Kuća se idealna za 4 do 6 osoba.

3. Iris Croatica, Zagorje

Iako nije kuća za odmor, ovaj deluxe apartman za 4+2 osobe u Zagorju pruža potpuno opremljen prostor za opuštanje. Saunom, jacuzzijem i bazenom, ova destinacija nudi potpuni užitak. Okućnica od pet tisuća metara kvadratnih pruža prostor za odmor i bezbrižnu dječju igru.

Smještena samo 30 minuta vožnje od Zagreba, Iris Croatica je oaza za savršen odmor u bajkovitom zelenom Zagorju. Osim toga, možete istraživati obližnja vinogorja, uživati u lokalnoj kuhinji i upoznati bogatu kulturnu baštinu ovog područja.

 

4. Kuća biljkinog oca, Baranja

Autohtona kuća za odmor u baranjskom selu Lug vodi vas u prošlost kroz restaurirani namještaj i pomno birane detalje. Prostrana terasa i trijem čine ovu kuću posebnom. Kuća biljkinog oca, iza koje stoji Vedran Grizbaher, nudi tradicionalni smještaj koji opušta dušu i tijelo, nudeći bijeg od užurbanog svijeta.

Osim toga, možete istražiti okolicu i upoznati se s lokalnom kulturom i tradicijom kroz susrete sa gostoljubivim stanovništvom. Kuća donosi smještaj za maksimalno šest osoba. Ova kuća nagrađena je kao najbolja tradicijska kuća u Hrvatskoj od strane Hrvatske turističke zajednica.


5. Koliba Divjake Log Home, Gorski Kotar

Divjake Log Home, smještena u malom goranskom mjestu Hlevci, predstavlja autentičnu eko kuću za odmor. Ručno izrađeni interijer, drveni namještaj i kamin stvaraju toplu atmosferu.

Kuća je idealna za pet osoba i nudi dvije spavaće sobe, dvije kupaonice te potpuno opremljenu kuhinju. Šank s visokim drvenim stolcima i vinski frižider dodaju posebnu notu u kuhinji. Ova koliba je pravo utočište u srcu Gorskog Kotara za ljubitelje prirode i bajkovitog doživljaja. Osim toga, uživajte u planinarenju ili skijanju u neposrednoj blizini, ovisno o sezoni.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju