Istraživanja su pokazala da samo 20-ak minuta šetnje u prirodi značajno doprinosi smanjivanju razine stresa. Ne čudi stoga što se upravo najbolje opuštamo kada smo okruženi šumama, morima, rijekama i jezerima. Niti što smo uglavnom tragamo za smještajem na takvim mjestima.

Rustikalna drvena kuća za odmor s prekrasnim pogledom na dolinu rijeke Kupe koja je izgrađena 2008. godine jedno je od takvih mjesta. Kuća se nalazi u selu Doluš u Gorskom kotaru, a ponosi se čistom i netaknutom prirodom te zadivljujućom florom i faunom.

Kuća obuhvaća veliki dnevni boravak i dvije spavaće sobe za maksimalan boravak šest osoba. Ovdje vam je na raspolaganju i kupaonica, ali i balkon s kojeg puca nevjerojatna pogled na pošumljenu okolicu i rijeku koja je udaljena svega 60-ak metara od kuće.

S pogledom na rijeku Kupu S pogledom na rijeku Kupu (Foto: Airbnb)

Ako vam ikad dosadi pogled na divnu Kupu, sjednite u auto i za otprilike sat vremena možete doći do Nacionalnog parka Risnjak, ali i obalne gradove poput Crikvenice i Opatije. Prvo najbliže naselje, pak, Brod na Kupi udaljeno je samo pet kilometara od kuće.

U neposrednoj blizini možete istraživati i brojna druga zaštićena područja prirode poput geomorfološkog rezervata Zeleni Vir i Vražji prolaz, špilju Lokvarku ili pak Kamačnik. Baš zato ova se kućica nameće kao sjajna baza za ribiče, lovce, penjače, kajakaše i planinare.

Kuća se iznajmljuje preko internetske platforme Airbnb po cijeni od 86 eura na noć. Kako zapravo izgleda otkrijte u fotogaleriji na početku teksta.

Šumska idila u Gorskom kotaru: Drvene kućice za dubinsko opuštanje tijela i uma Forest Amerika, Bungalov Milica, Gorski kotar - 5 Forest Amerika, Bungalov Milica, Gorski kotar - 4 Forest Amerika, Bungalov Milica, Gorski kotar - 3 +2 Forest Amerika, Bungalov Milica, Gorski kotar - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju