"Letite li na domaćim linijama, u zračnoj luci trebate biti 90 minuta prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Ako letite na međunarodnim linijama, u zračnu je luku potrebno doći 120 minuta prije predviđenog polijetanja zrakoplova", savjetuju na stranicama Zagreb Airporta te dodaju kako se check-in šalteri za prihvat putnika i prtljage zatvaraju 40 minuta prije predviđenog vremena polijetanja zrakoplova.

Putujete li s dodatnom prtljagom, Ryanair također preporučuje da dođete dva sata ranije na aerodrom i odmah krenete prema check-inu. Dođete li nakon zatvaranja šaltera koji putnike prima najkasnije 40 minuta prije leta, aviokompanija neće refundirati novac koji ste potrošili na kartu.

Bez obzira na preporuku, "ziheraši" će na aerodrom stići tri sata ranije, bez živciranja ostaviti kofere, a višak vremena potrošiti na istraživanje djutića. Ako ste predali kofere za međunarodni let, manje je vjerojatno da će zrakoplov otići prije nego što vas nekoliko puta prozove na gate, ali bolje je ne oslanjati se na nadu.

Imate li dilemu doći dva ili tri sata ranije, uzmite u obzir veličinu aerodroma, kao i doba godine u kojem putujete – početkom školskih praznika i blagdana može vas dočekati veća gužva. Dobro je izdvojiti i više vremena za egzotične destinacije, odnosno putovanja na kojima se traži dodatna provjera.

No putujete li primjerice iz Zagreba za Split, tri sata ranije na aerodromu mogu se činiti kao vječnost ako ne ponesete omiljenu knjigu ili tablet.

Misteriozne kuće koje su već 700 godina “zarobljene” u kamenu Kandavan, Iran - 3 Kandavan, Iran - 5 Kandavan, Iran - 4 +1 Kandavan, Iran - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju