Na jednoj od najviših planina na svijetu, tanzanijske vlasti omogućile su pristup internetu!

Zamislite scenu. Upravo ste se popeli na planinu Kilimandžaro, najvišu planinu u Africi, pa ste o tome odlučili obavijestiti vjerne pratitelje na Twitteru ili Instagramu. Međutim, nema interneta! Kakva noćna mora, ha?

Kilimandžaro - 2 Kilimandžaro - 2 (Foto: Getty Images)

Prije nego što vas oblije hladni znoj, imamo dobre vijesti. Od prije nekog vremena, padine planine Kilimandžaro mogu se pohvaliti brzim internetom. Tanzanijska vlada instalirala je širokopojasnu mrežu na visini od 3720 metara, osiguravajući avanturistima pristup internetu tijekom većeg dijela puta do vrha!

Ipak, svrha mreže nije samo dokumentacija uspona na Twitteru, Instagramu, TikToku ili bilo čemu drugom. Primarno će pomoći ljudima da se bolje snalaze u planini i olakšava posao hitnim službama. Inače, Kilimanjaro nije prva od najviših planina koja je dobila pristup internetu. Mount Everest, na primjer, ima 5G internetsku pokrivenost još od 2020. godine.

Kilimandžaro - 3 Kilimandžaro - 3 (Foto: Getty Images)

Međutim, prije nego što odjurite uživo prenositi svoj uspon, znajte da je pokrivenost Kilimandžara internetom velike brzine u tijeku. Internet trenutačno ne pokriva cijelu ukupnu visinu planine od 5895 metara, iako je tanzanijska vlada rekla da to očekuje do kraja godine. Dakle, uskoro neće biti ograničenja za vaše objave na društvenim mrežama.

Bosanski raj: Mjesto u koje se dolazi na jedan dan, a ostaje mjesecima Zelenkovac - 1 Zelenkovac - 3 Zelenkovac - 2 +1 Zelenkovac

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju